Premium

Winnend Quick Boys klimt uit het dal

Winnend Quick Boys klimt uit het dal
Amsterdam

De van een operatie herstellende Erik Assink gaf zaterdag voorafgaand aan het treffen van Quick Boys met Ajax even acte de présence in de Katwijkse kleedkamer. Daarna kon hij als toeschouwer tevreden constateren dat de door zijn assistent Derek van der Plas gecoachte blauwwitten na een winterse dip weer eens wonnen: 1-2.

Na drie nederlagen op rij was de zege voor de ploeg, die dit seizoen zeventien duels ongeslagen bleef, meer dan welkom. ,,Dit geeft een goed gevoel en zorgt voor rust in de club”, besefte Van der Plas dan ook. ,,We hebben het er de afgelopen week uitvoerig over gehad met de groep dat we ondanks die drie verloren wedstrijden met de borst vooruit moesten spelen. Niet met de angst om te verliezen. En dat hebben we gedaan. We begonnen slordig, maar met name in het laatste deel voor de pauze speelden we heel goed. En ook na rust, tegen de wind in, waren wij de bovenliggende partij.”

Schorsingen

Van der Plas kon op De Toekomst niet beschikken over Kay Tejan en Kelvin Maynard. Zo ontbraken de twee meest scorende spelers bij de Katwijkers. Tejan trof tot nu toe twaalfmaal doel, Maynard acht keer. ,,Ach, we hebben de laatste tijd nu eenmaal veel te maken met afwezigen, door blessures of zoals nu door schorsingen”, relativeerde Van der Plas.De geschorste Tejan werd overigens donderdag van de training gestuurd.

Cem Sahin en Marc de Kruijs draafden op als vervangers. Het tweetal acteerde verdienstelijk. Sahin zette het aandringende Quick Boys na ruim een halfuur zelfs op voorsprong. Een één-tweetje met Jesse van Nieuwkerk ging eraan vooraf. Lang duurde de Katwijkse vreugde niet. Nauwelijks een minuut later aarzelde rechtsachter Chima Bosman met ingrijpen, waardoor Kenneth Misa-Danso de bij de eerste paal opgedoken Ralph Jurka kon aanspelen. De spits tikte van dichtbij binnen: 1-1. Dat werd ook de ruststand.

Na de doelwisseling behield Quick Boys, nu met de wind tegen, veelal het initiatief. De thuisclub loerde op tegenstoten. Bij één daarvan voorkwam Joey Ravensbergen op de doellijn een tweede treffer van Jurka. Vlak erna haalde Roy Deken aan de andere zijde een inzet van Van Nieuwkerk uit de doelmond.

Het was uitstel van executie. Bijna halverwege de tweede helft leidde een fraaie Katwijkse aanval tot 1-2. De door Raymond Baten weggestuurde De Kruijs bereikte met zijn voorzet Van Nieuwkerk, die vanaf de penaltystip koppend de bovenhoek vond en zo – bleek later - matchwinner werd.

Meteen na zijn goal moest de spits plaatsmaken voor Bert Steltenpool. ,,Dat had ik niet verwacht. Volgens mij speelde ik zeker niet slecht. Ik had onder andere een assist en scoorde. Maar goed, we hebben met passie gespeeld en ik ben heel blij met de overwinning. Dat was vandaag voor ons ook de enige optie. Daar hebben we de afgelopen week ook keihard voor getraind. Natuurlijk, we verloren drie wedstrijden. Doe je dat over een heel seizoen, dan is er niets aan de hand. Maar het was nu driemaal achter elkaar, wel tegen ploegen waarvan je kunt verliezen. Deze zege, dit kantelpunt, hadden we nodig”, aldus Van Nieuwkerk.

,,Tja, zijn wissel stond al vast. We wilden Bert laten invallen. Dat kun je dan opeens niet veranderen. Maar Jesse speelde zeker goed, hoor”, verklaarde Van der Plas de opvallende ingreep.

Quick Boys: Van der Helm, Bosman, Schonenberg, Ket, Ravensbergen, Baten, Kaars, Mahmoed, Sahin (86. Van Liempt), Van Nieuwkerk (65. Steltenpool/90. Oudshoorn), De Kruijs.

Meer nieuws uit Sport Regionaal