SGP niet blij met komst Haazpop op christelijke feestdagen

© Archieffoto
Hazerswoude-Dorp

De SGP is ’hevig geschrokken’ door de mogelijke komst van een groot popfestival op het ITC-terrein in Hazerswoude-Dorp tijdens drie christelijke feestdagen.

Het evenement is gepland op 19 tot en met 21 april, ofwel op Goede Vrijdag, Stille Zaterdag en eerste paasdag, op het bedrijventerrein tussen Boskoop en Hazerswoude-Dorp (International Trade Center).

De Alphense fractie roept burgemeester en wethouders met ’klem en ernst’ op om geen vergunning af te geven voor het festival. ’

Voor veel inwoners van onze gemeente zijn deze dagen een tijd van bezinning op het lijden van Jezus Christus’, schrijft de SGP. ’Het kan toch niet zo zijn dat een groot deel van onze inwoners, voor wie juist deze dagen een jaarlijkse ’stille tijd’ van bezinning vormen, geconfronteerd worden met geluidsoverlast door muziek, feest en de daarmee gepaard gaande gevolgen van overmatig drankgebruik? Het zou ronduit schokkend zijn wanneer de gedachtenis aan lijden, sterven en opstanding van Jezus Christus hierdoor op grove wijze bewust verstoord zou worden.’

De initiatiefnemer van het festival, Ronald Dufais, wil 2.000 bezoekers trekken met het festival in een grote feesttent. Hij wil geen reactie geven op de bezwaren van de SGP en wacht eerst af wat het besluit van B en W is op zijn vergunningaanvraag.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.