Enquête bij gebruikers naar tevredenheid over regiotaxi

Teylingen

Wethouder Arno van Kempen heeft al een ’indringend gesprek’ gevoerd met De Vier Gewesten dat de regiotaxi voor Holland Rijnland verzorgt en er komt nog een enquête onder de gebruikers aan over hun tevredenheid over het taxivervoer.

Afgelopen oktober kaartte Sandra Jasperse van Trilokaal aan dat er veel klachten zijn van gebruikers over de regiotaxi, maar dat ze nauwelijks gehoor vinden. Chauffeurs zouden regelmatig te laat komen, erg veel omrijden en soms niet eens komen opdagen, meldde eerder al de Alphense cliënteraad.

Lastig punt was volgens Van Kempen, die behalve wethouder in Teylingen ook bestuurder verkeer en vervoer is bij Holland Rijnland, dat er weinig formele klachten binnen komen. Daar is de capaciteit inmiddels verhoogd, zodat er meer menskracht is om klachten goed te verwerken. Daarnaast heeft hij samen met HR-bestuurder maatschappij Bernadette Wolters een ’indringend gesprek’ gevoerd met de vervoerder en ’we zijn nu samen aan het kijken wat we kunnen doen om de regiotaxi te verbeteren’, zei hij maandag op vragen van Jasperse naar de stand van zaken.

Als derde actie komt er een onderzoek onder gebruikers naar hun ervaringen. Van Kempen dacht daarbij aanvankelijk aan een schriftelijke enquête, maar in overleg met zijn collega’s in Holland Rijnland is besloten om dat telefonisch te doen.

De regiotaxi is een alternatief voor openbaar vervoer en is voor iedereen toegankelijk. In de praktijk maken vooral ouderen en gehandicapten er gebruik van.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.