Meisje (13) rijdt over de A4 in auto van haar ouders

© Foto Landelijke Eenheid Noordwest

Internetredactie
Leiderdorp

De politie heeft maandagavond een 13-jarig meisje van de A4 gehaald, ter hoogte van Leiderdorp. Ze reed in de auto van haar ouders over de snelweg. Agenten keken al naar de wagen uit en zagen haar bij Hoofddorp rijden.

Eerder die avond kwam er via 112 een telefoontje binnen dat er een 13-jarig meisje uit Amsterdam vermist was. Daar werd bij verteld dat ze weg was gegaan met de auto van haar ouders. Ze reed in een Chrysler automaat. De wagen is te zien op de foto bij het bericht.

Rond 19.10 uur zagen agenten de auto rijden op de A4 bij Hoofddorp. Ze reden achter het meisje aan. ,,Voor de veiligheid van de overige weggebruikers zijn wij met gepaste afstand achter het meisje aan gaan rijden’’, schrijft de Landelijke Eenheid op Facebook. ,,Wij hebben het overige verkeer geblokkeerd, zodat zij niet voorbij het meisje konden komen en om ongelukken te voorkomen.’’

Een motorrijder van de Koninklijke Marechaussee hielp ook mee. De 13-jarige wilde volgens de politie niet meewerken, waardoor twee rechter rijstroken dicht zijn geweest.

Ze kon worden aangehouden en is overgebracht naar een politiebureau in Amsterdam, waar haar ouders zaten te wachten. Ze heeft een bekeuring gekregen voor het rijden in een motorvoertuig onder de 16 jaar en er is een zorgmelding gedaan bij Veilig Thuis.

Een politiewoordvoerder: ,,Dat doen we als we ons zorgen maken over een minderjarige. Veilig thuis kan dan eventuele vervolgstappen nemen om de hulpverlening op te starten.”

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.