Stuur een dood boeket of stinkend parfum voor Valentijnsdag

Stuur een dood boeket of stinkend parfum voor Valentijnsdag
Amsterdam

Een bos dorre bloemen, stinkend parfum met vis- of azijngeur of een onaardige brief naar je ex. Het anti-Valentijnsplatform Pleurop is er voor wie deze dag niet zo serieus neemt.

Een losse dooie bloem kan ook, voor wie niet meer waard is. Via de website Pleuropbloemen.com kunnen deze ’cadeautjes’ besteld worden voor een paar euro. Deze worden vervolgens anoniem verstuurd, tenzij de besteller graag wel met naam genoemd wil worden. Dat kan ook. Ook wordt er op donderdag een feest gehouden in Amsterdam voor singles. Al mag iedereen die wel een relatie heeft, ook best komen.

De website is een idee van het Amsterdamse creatieve bureau Tosti Creative. Twee jaar geleden begon het met een idee in de kroeg. Erik Mus: ,,Toen hebben we op het laatste moment nog bloemen staan doodmaken met een föhn, omdat we te laat begonnen waren. Dit jaar pakken we het wat groter aan.’’ Zo wordt er nu bezorgd in heel Nederland, en ook in Duitsland.

Pleurop krijgt veel aandacht in de media. En er zijn al flink wat dode bloemen en onaardige brieven besteld. Toch benadrukt Mus dat het platform echt met een knipoog gezien moet worden. Zo kunnen geïnteresseerden zich online opgeven voor een workshop hoe ze een relatie moeten verbreken ’We gaan verder dan het standaard ‘het ligt niet aan jou, maar aan mij.’ Want als het aan ons ligt, dan ligt het nooit aan jou - maar altijd aan hem of haar’. Maar ook die is vooral voor de grap.

Mus: ,,Ik hoop wel dat iedereen het vooral als een grap opvat. Je mag je collega’s plagen door ze een onaardige liefdesbrief te sturen, of stuur een dorre bloem naar een vriend. Maar het is niet de bedoeling om echt gemeen mee te doen. We kregen meerdere bestellingen van mensen die het echt meenden, toen hebben we meteen uitgelegd dat dit een grap is en hebben we het geld teruggestort.’’

Zie Pleurop meer als een ideetje voor iedereen die niet zo goed weet wat ’ie met deze romantische dag aanmoet. Mus: ,,Valentijnsdag leeft enorm, maar ook vinden veel mensen het geforceerd romantisch en daardoor stom. Ik vind dat zelf eigenlijk ook, maar meestal geef ik mijn vriendin toch iets kleins. Omdat als je niets geeft, je je ook zo lullig voelt. Het is een beetje het dilemma wat aan Valentijnsdag kleeft. Daar wilden wij op inhaken.’’

Wie nog een dor boeket of stinkend parfum voor Valentijnsdag wil bestellen, moet snel zijn. Bestellen kan tot en met woensdag 13.00 uur.

Meer nieuws uit Achtergrond

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.