29 ’sociale’ appartementen op plek Gerardusschool

Op de plek van de Gerardusschool in Oude Wetering kunnen 29 sociale huurwoningen komen.© archieffoto hielco kuIPERS

Paul van der Kooij
Oude Wetering

Op de plek van de voormalige Gerardusschool aan de Meerkreuk in Oude Wetering mag van de gemeente Kaag en Braassem inderdaad sociale woningbouw komen.

Na gesprekken met bewoners van de achterliggende wijk zijn B en W tot een ontwerp-bestemmingsplan gekomen met daarin ruimte voor een complex met 29 sociale huurwoningen, verdeeld over maximaal vier woonlagen. Ook het trapveldje blijft, op veler verzoek.

Door de bouw van de extra huurwoningen naast de Dirk van den Broek hoopt het college ’een stap te zetten in het verkorten van de lange wachtlijsten voor een sociale woning in de gemeente.’

Het college wil er dan ook graag een deel van de 1,5 miljoen euro voor uittrekken die opzij is gezet voor het opvangen van mogelijke tekorten op sociale woningbouw. De verwachting is dat het complex in de wijk vol huurwoningen een doorschuifoperatie in gang zet. Hier en daar leeft de vrees dat, wanneer de vrijkomende woningen richting urgent woningzoekenden gaan, dat ’impact op de wijk zal hebben’. Vandaar dat college en woningcorporatie Meer Wonen gaan kijken welke maatregelen ze kunnen en moeten treffen. Het kan gaan om het gericht toewijzen van een deel van de vrijkomende woningen, maar ook om extra onderhoudsrondes. Op het concept kan zes weken lang worden gereageerd.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.