Leiden opent aanval op oude wrakken

Leidse wrakken.© archieffoto

Loman Leefmans
Leiden

Voor het eerst dit jaar zijn oude bootjes en scheepswrakken door medewerkers van de gemeente Leiden geënterd, uit het water gehesen en opgeborgen. En dat gaat nog zeker drie keer gebeuren in 2019, zo wordt aangekondigd.

In dit geval ging het om acht boten in de omgeving van de Haarlemmerweg. Er zijn verschillende redenen waarom de nautische afdeling van de gemeente de wrakken weghaalt. Dat gebeurt omdat ze geen (ligplaats)vergunning hebben, en/of in een verpauperde staat verkeren en/of de veiligheid op het water belemmeren.

Vorig jaar kondigde de gemeente een nieuw offensief aan tegen ronddobberende vaartuigen die niet aan de voorschriften voldoen. Want als in de (binnen)stad de straten worden verfraaid dan moet dat ook met de waterwegen gebeuren, is de redenatie.

De gemeente kondigt aan: ’Alle verwijderde boten zijn naar een opslagplaats gebracht. De boten kunnen, na het voldoen van gemaakte kosten, door de eigenaar worden opgehaald. Wordt een boot niet opgehaald? Dan wordt deze verkocht via een veiling of vernietigd.’

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.