Nog een lange weg te gaan voor Bassets

Pieter van der Vliet
Sassenheim

Het zit de Sassenheimse rugbyers van The Bassets de afgelopen weken niet mee. En dan helpt het niet als de lijstaanvoerder van de degradatiepoule van de ereklasse langskomt. De thuisclub werd er dan ook met 15-58 afgelopen door een ontspannen spelend Ascrum.

Toch waren er na afloop verzachtende woorden van interim-coach Des Tuiavi’i. ,,Jullie hebben met je hart gespeeld en nooit opgegeven. Je hebt de man die vandaag naast je stond niet in de steek gelaten. Dat noem ik commitment en daar ben ik trots op’’, zei hij tegen spelers.

De voormalig international van Samoa stapte eind vorig jaar als interim-coach in een avontuur waarvan het einde nog niet in zicht is.

Het team van The Bassets is erg jong en door een reeks aan blessures eigenlijk niet meer ereklassewaardig. Maar opgeven, dat doet Tuiavi’i niet. De selectie is gehalveerd en aangevuld met jonge maar talentvolle spelers, die veel te vroeg moeten worden gebracht.

Dat was duidelijk zichtbaar in de wedstrijd tegen Ascrum, waarin de Amsterdammers zich frivool door de Sassenheimse defensie manoeuvreerden.

De 3-22 ruststand, de penalty was van Mark van Loon, was nog enigszins draaglijk, maar een tussensprint van de gasten zorgde voor 8-46 (try van Niels Kuhn). In de slotfase lieten de Amsterdammers het lopen, scoorde Ilker Tuncer zijn eerste try in de ereklasse en werd de eindstand 15-58.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.