Tempo heeft kansen op kruisfinales in eigen hand

Michel van Gent
Alphen aan den Rijn

Tempo heeft plaatsing voor de kruisfinales geheel in eigen hand na de 34-24 zege op Nieuwerkerk.

Tempo ging geruime tijd fier aan de leiding in de hoofdklasse A, maar verspeelde in de laatste twee wedstrijden drie punten. De formatie van Frits Wip zag daardoor achtervolgers Groen Geel en DSC weer aanhaken.

Ook Nieuwerkerk kon zich nog mengen in de strijd om de bovenste twee plaatsen, mits er werd gewonnen in Alphen. De bezoekers hadden thuis van de koplopers gewonnen (28-24) en deden ook nu in de eerste helft volop mee (15-13 rust).

,,In de eerste helft gaven wij rond de paal te veel kansen weg. Na de de rust zaten we er met z’n allen beter bovenop in de verdediging. En zelf gingen we ook beter aanvallen. Daardoor was de wedstrijd eigenlijk snel gespeeld”, analyseerde Wip na afloop.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Binnen een kwartier liep Tempo uit naar een 29-20 voorsprong. Het was een goed teken dat alle acht spelers in deze fase scoorden.

De Alphenaren mogen door de 34-24 zege op de slotdag zelfs met één goal verschil van DSC verliezen, maar daar wil Wip niets van horen.

,,Wij gaan gewoon voor winst, want je wil niet van andere clubs afhankelijk zijn. Als wij geen eerste worden, zijn wij het thuisvoordeel in de kruisfinales kwijt. Dat kan belangrijk zijn bij een derde wedstrijd.”

Als Tempo eerste wordt, speelt het in de kruisfinales tegen de nummer twee van de hoofdklasse B. De uiteindelijke kampioen van de hoofdklasse promoveert naar de Korfbal League.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.