Grasshoppers verzekerd van thuisvoordeel in play-offs om landstitel

Joris Zandbergen
Katwijk

Het vrouwenteam van Solar-systemen Grasshoppers heeft zich verzekerd van thuisvoordeel in de play-offs om de landstitel.

De regerend kampioen won in Haren eenvoudig van Martini Sparks, de debutant in de eredivisie: 46-91. Hierdoor gaan de Katwijksen als nummer één van de reguliere competitie het naseizoen in.

Veel moeite kostte dat het team van coach Rick Driessen niet. ,,Het duurde ongeveer een minuut’’, zei de oefenmeester. ,,Toen was al duidelijk dat we te sterk waren.’’ Zijn team kwam op 0-12 alvorens de thuisclub iets terug kon doen.

Grasshoppers speelde in het hoge noorden zonder centers Marieke van Schie (ziek) en Evelien Lutje Schipholt (enkelblessure), terwijl Iris Govers al langere tijd uit de roulatie is met een gebroken pols.

Alleen Ingrid van der Plas en Deborah Vos bleven over als speelsters die onder het bord kunnen spelen, maar dat was tegen Sparks niet echt een nadeel. ,,We waren in deze samenstelling veel sneller en balvaardiger, en Sparks heeft toch niet zo veel lengte’’, zei Driessen.

Het verschil liep heel snel op. Driessen kon ook zijn ’bankspeelsters’ Rosalie Aandewiel en Alissa van der Plas ruime speelminuten geven, die zij ook aangrepen om nuttige acties te laten zien.

Door de eclatante zege blijft de Katwijkse club tot het einde van de competitie op de eerste plaats. De eredivisieclubs zijn aan de derde rondgang bezig, die nog drie wedstrijden duurt.

De eerste vier plaatsen zich voor de play-offs om het landskampioenschap, dat momenteel in handen is van Grasshoppers.

Scores Grasshoppers: I. Kuijt 19, Van der Plas 15, S. Kuijt 12, Vos 11.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.