Geen feest bij Foreholte na mislopen periodetitel

Tessa de Wekker
Leiden

Foreholte heeft de tweede periodetitel in de tweede klasse laten glippen. RVC ’33 was met 4-0 te sterk voor de Voorhouters.

,,De cijfers liegen niet’’, zei trainer Frank Bloemheuvel. ,,Dit hadden we ons toch wel anders voorgesteld.’’

Vorige week kwam, door het gelijkspel tussen ROAC en Teylingen, de mogelijkheid van de periodetitel opeens op het pad van Foreholte. Als nummer voorlaatst RVC verslagen zou worden, zou de ploeg van Bloemheuvel zich mogen opmaken voor de nacompetitie. Maar RVC was niet van plan zich zomaar naar de slachtbank te laten leiden. ,,Na vijftien minuten kregen wij de overhand. We hadden kans op de 0-1, maar zij maakten vanuit het niets uit een spelhervatting de 1-0. En vlak voor rust de 2-0. Beide keren hebben we niet goed verdedigd’’, aldus Bloemheuvel.

Na rust ging Foreholte vol risico op zoek naar de aansluitingstreffer. ,,Dan weet je het wel. Die viel niet en zij maakten de 3-0 en 4-0. Er is geen man overboord. Dit was een onverwachte kans. Maar zuur is het natuurlijk wel.’’

Door het verlies van Foreholte heeft Stompwijk ’92 opeens kans op de tweede periode. Over vier weken spelen de Stompwijkers de laatste wedstrijd van die periode tegen ROAC. Bij winst krijgt Stompwijk de periodetitel. Bij een gelijkspel of winst van ROAC is Teylingen de periodekampioen.

ROAC speelde weer eens gelijk. Deze keer werd het 0-0 tegen ONA. Het was de achtste remise van de Rijpweteringers, die nog maar één keer verloren en daarom tweede staan.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.