Alphia ziet twee keer rood in slotfase

Hennie Kanbier
Zaterdagvoetbal

In de derde klasse baalde Alphia-trainer Angelo Leverock hevig van de slotfase van de wedstrijd tussen Alphia en DSVP (3-3). De thuisploeg leidde niet ver voor tijd met 3-1, maar mede door twee rode kaarten moesten de Alphianen alsnog een gelijkspel toestaan.

,,Eerst moest Jesse Lipsius eraf en nadat zij op gelijke hoogte waren gekomen, verloren we ook nog Kelvin Hoogendoorn. In mijn ogen werden wij wel bestraft door de scheidsrechter en de fysieke tegenstander niet. Dit puntenverlies is dan ook zuur te noemen.” Voor de gastheren scoorden Vincent Hogervorst (2) en Daniel Buijnink.

In de vierde klasse won Roodenburg thuis met 3-2 van Kickers ’69. Mo Matoug, die eerder een penalty miste, en Abdelhaq Bouchnafa brachten de ploeg van Cengiz Donmez in een riante positie, maar Tijs van der Hoorn en Pascal Broers zorgden weer voor evenwicht. Uiteindelijk kroonde Mohammed Jallow zich tot matchwinnaar. Aarlanderveen won eenvoudig van Football Factory (5-1).

FC Oegstgeest won in de districtsbeker verrassend van tweedeklasser Neptunus/Schiebroek. Danny Wenink was de gevierde man met twee treffers. Ter Leede had geen enkele moeite met DOSR (0-8). Steven Wajer, Toon Zwetsloot, Jeffrey Bok, Jim Gillissen, Robert Steemers, Ian van Otterlo, Rob Zandbergen en Omar Limon scoorden.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.