Oud-wethouder Leiden Ruud Hessing wint geldprijs in Miljoenenjacht

De 59-jarige Ruud Hessing, oud-wethouder van Leiden en voormalig raadslid van de gemeente Oegstgeest, speelde zondagavond mee in het RTL-programma Miljoenenjacht. Hessing probeerde in het door Linda de Mol gepresenteerde programma een koffertje met miljoenen te bemachtigen, maar moest met iets minder genoegen nemen.

De oud-wethouder won uiteindelijk 18.000 euro. In een eerdere ronde had hij nog een aanbod om met 358.000 euro naar huis te gaan afgewezen, zodat hij verder kon spelen.

In september 2003 werd Hessing wethouder in Leiden, hij volgde daar Alexander Pechtold op. In zijn latere politie carrière stapte hij tot tweemaal toe uit D66. Van 2010 tot 2014 was hij gemeenteraadslid in Oegstgeest namens Progressief Oegstgeest.

Hessing was met zijn terugval van 358.000 naar 18.000 euro zondagavond niet de meest spraakmakende kandidaat op social media. Die eer viel ten deel aan een deelnemer die overtuigd ’Kool!’ antwoordde toen hij de serie van ’Steen, papier...’ af moest maken.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.