Nog eens 6300 fietsenrekken extra in een stalling bij Leiden Centraal

Binnert Glastra
Leiden

Bij Leiden Centraal komen een of meer fietsenstallingen met in totaal zo’n 6300 rekken. Op welke plek(ken) dat is, moet in september moet duidelijk zijn.

Dat blijkt uit een brief van de Zuid-Hollands gedeputeerde Floor Vermeulen (VVD) aan Provinciale Staten. Daarin zet hij uiteen hoe het ervoor staat met het oplossen van het tekort aan fietsenrekken dat Prorail in 2030 voorziet bij 15 Zuid-Hollandse treinstations (uitgezonderd de 23 gemeenten in de metropoolregio Rotterdam - Den Haag). Het aantal mensen dat openbaar vervoer combineert met de fiets neemt al jaren toe.

De rijksoverheid heeft toegezegd 40 procent van de kosten op zich te nemen. In Leiden en Dordrecht gaat dat in eerste instantie om kosten voor onderzoek omdat het daar nog niet zo eenvoudig is. Er moet bij Leiden Centraal plek gevonden worden voor een gebouwde stalling met 6300 plekken. In september gaat als het goed is een uitgewerkt plan naar het ministerie met het verzoek van de provincie om ook 40 procent van de bouwkosten op te hoesten.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.