Uitgestelde bouw van 129 woningen op Leids Kanaalpark kan verder

Rechts het kantoor, links de nieuwe flat.© afbeelding LVM

Loman Leefmans
Leiden

De bouw van 129 woningen op het Kanaalpark kan beginnen want de Raad van State heeft gisteren de bezwaren ertegen verworpen.

,,We zijn er blij mee’’, aldus directeur Leo van der Spek van de Leidse Vastgoedmaatschappij (LVM). Hij wil een kantoorpand laten ombouwen tot 88 appartementen en daarnaast een nieuwe flat laten verrijzen met 41 huurwoningen.

De bewoners van een bestaand, luxe appartementencomplex langs de Kanaalweg hadden de kwestie vorig jaar aanhangig gemaakt. Achter en naast hun gebouw bulderde het de afgelopen jaren van de bouwactiviteiten. Aan de ene kant verrezen verschillende reuzen van studentenflats en ontstond een nieuwe Leidse campus. Aan de andere kant, op het Kanaalpark, werden verschillende leegstaande kantoorpanden omgezet tot wooncomplexen.

Tegen één deelproject op het Kanaalpark maakten de verenigde bewoners aan de Kanaalweg bezwaar. Ze vonden dat de nieuwe flat met negen verdiepingen en 41 woningen die de LVM voor ogen heeft, te dicht op de achterkant van hun complex komt te staan. Met inkijk en waardevermindering van hun woningen tot gevolg. Nadat de bewonersgroep eerst door de gemeente Leidse en de Haagse rechter in het ongelijk werd gesteld, deed gisteren de Raad van State dat eveneens. Daarmee staat het sein op groen voor de verdere (ver)bouw in het Kanaalpark op de huisnummers 159 en 147.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.