Woerdense verpleegkundige wint Leidse ideeënwedstrijd voor wandelpad op Bio Science Park

De winnaar.© afbeelding gemeente leiden

Loman Leefmans
Leiden

Een lange rij medicinale planten, met daartussen knotwilgen, die worden afgezoomd met een strip van cortenstaal. Dat ontwerp van de Woerdense verpleegkundige Arlien van der Kleijn is gistermiddag door de zeskoppige jury uitgeroepen tot het beste plan van de ideeënwedstrijd op het Leidse Bio Science Park. Ze kreeg er, uit handen van D66-wethouder Paul Dirkse, een bedrag van 5000 euro voor.

Centraal door dat deel van de stad – tussen het station en rijksweg A44 – loopt een pad voor fietsers en voetgangers. Dat wordt ook wel de hartlijn genoemd. Deelnemers aan de ideeënwedstrijd moesten een passende aankleding voor die geasfalteerde lijn bedenken. En Van der Kleijn kwam met haar ’officinals’, zoals ze het noemt, als beste bovendrijven van de in totaal 103 inzendingen. ’Het appelleert aan zowel de medische als de groene kant van het Leidse Bio Science Park’, zo staat in het juryrapport.

Na de winnares, die ooit in Leiden studeerde, eindigden twee concepten gezamenlijk op de tweede plaats, goed voor 3000 euro ieder. De een, van Carlo Agterberg, bestaat uit het aanleggen van een honingraatvormige en bijenkorfachtige bestrating. ’Als verbinding met de oorsprong van het leven.’

De andere nummer twee is Maikel Waterdrinker. Hij ontwierp groenstroken, bankjes en straatlantaarns, in een samenhangende vorm.

Of het winnende plan ook wordt uitgevoerd, daarover beslist de gemeenteraad later dit voorjaar.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.