Grasshoppers nu wel te sterk voor Bemmel

Joris Zandbergen
Basketbal

De vrouwen van Solar-systemen Grasshoppers hadden nog wat recht te zetten in Bemmel.

De ploeg van coach Rick Driessen werd daar laatst uitgeschakeld in de halve finale van de beker, tijdens een wedstrijd waarin de Katwijksen zich zwaar benadeeld voelden door de arbitrage.

Voor de competitie ging het deze keer een stuk makkelijker, en had Grasshoppers niets aan te merken op de leiding. Het won opvallend ruim: 64-86.

Al na het eerste kwart (8-27) bestond er weinig twijfel meer over de uitkomst. De Katwijkse ploeg, waar Evelien Lutje Schipholt en Iris Govers ontbraken, bleef scherp en had verdedigend de zaken goed op orde. Bij rust had Bemmel slechts twaalf punten, en Grasshoppers 41.

Driessen kon flink doorwisselen zonder dat zijn team daardoor verzwakte. Het verschil liep op tot 34 punten alvorens de bezoekers de teugels iets lieten vieren. ,,We hebben ze volledig overklast’’, zei Driessen, die in Mia Hordijk en Deborah Vos zijn uitblinkers had. ,,Bemmel was iets minder dan de vorige keer en wij hebben heel lekker gespeeld. Voor hun wordt het nu lastiger om in de play-offs te komen. Ze zakken naar de vijfde plek. Ik had verwacht dat Bemmel er vol op zou gaan, maar we waren te sterk vandaag.’’

Grasshoppers, de regerend landskampioen, is al zeker van de eerste plaats in de competitie en het bijbehorende thuisvoordeel in de play-offs. Vol interesse volgt Driessen de strijd om de plaatsen drie en vier, onder Grasshoppers en Landsmeer, omdat zijn team de nummer vier in de halve finale treft. ,,Het kan nog alle kanten op. Ik bekijk alles.’’

Scores Grasshoppers: I. Kuijt 18, Hordijk 16, Vos 12. I. van der Plas 11.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.