TOP lijkt verzekerd van de eerste plaats

Michel van Gent
Koog aan de Zaan

TOP/SolarCompleet is vaster op kop gekomen in de Korfbal League. De landskampioen staat na de 20-23 zege op KZ drie punten voor op PKC, dat bij LDODK gelijkspeelde. Dat betekent dat komende zaterdag een gelijkspel in Papendrecht voldoende is om definitief als eerste te eindigen.

TOP begon de wedstrijd zonder Mick Snel, omdat hij last had van een keelontsteking. Bastiaan Overwater was aangewezen om de aanvoerder en topscorer te vervangen. Deze mutatie betekende dat de beginaanval nog meer afhankelijk werd van Celeste Split. De aanvalster had weinig geluk met haar schoten, waardoor de 7-11 voorsprong niet kon worden uitgebouwd (11-13 rust).

Nadat Overwater zijn derde strafworp had verzilverd (12-14), werd hij alsnog afgelost door Mick Snel. ,,Je weet dat KZ gaat achterverdedigen en het is dan zaak om de aanval op gang te houden. Dat lukte in dat vak niet meer zo goed, vandaar dat Mick er in kwam”, verklaarde coach Jan Niebeek de ingreep.

KZ moest winnen om uitzicht te houden op de play-offs. De thuisploeg kwam na 16-15 met nog vier minuten te gaan op 20-20. In de laatste 74 seconden toonde TOP echter weer eens zijn klasse en pakte door goals van Split en Anholts de veertiende zege in dit zaalseizoen: 20-22.

KZ - TOP 20-22. Scores TOP: Split 5, Hendriks 4, Mostard 3, Overwater 3, Brouwer 2, Pikaar 2, Snel 2, Anholts 1.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.