Tempo plaatst zich voor de play-offs

Michel van Gent
Korfbal

Tempo verzekerde zich door de 24-23 zege op DSC van het kampioenschap van de hoofdklasse A, maar het echte werk begint nog.

De thuisploeg had het niet gemakkelijk en kwam pas na rust op een ruimere voorsprong (15-17, 20-17). Het werd echter toch weer spannend, want Jelle Steenbeek werd pas twee minuten voor tijd met zijn vijfde goal matchwinnaar. Ook Edwin van der Weijde (8) en Tom Steenbeek (5) waren productief.

De Alphenaars spelen in een best of three tegen AW/DTV om een plaats in de finale, waarin een ticket voor de Korfbal League wordt vergeven. ,,Wij hebben minder ervaring met zulke wedstrijden dan zij, maar het gaat bij deze duels vaak om de vorm van de dag”, blikt coach Frits Wip optimistisch vooruit.

Fiks blijft koploper in de overgangsklasse door de 26-22 winst op Sporting Delta. De formatie van Rick Nell liet zich na 4-1 uit het ritme halen door het stevige tegenspel (9-9 rust). Melissa Heijne (2), Ilse Hazekamp, Michelle Rozenbroek, Mart Hortensius en Roy Vreeken zorgden in een kwartier voor de beslissende demarrage naar 15-10. Lianne Anholts maakte haar rentree na haar enkelblessure.

Pernix zag de laatste kansen op een kampioenschap verdwijnen door de 20-23 nederlaag tegen Odik. De Leidenaars stonden bij rust 12-11 voor en bleven ook daarna lang in het spoor van de koplopers (19-19). ,,In de slotfase waren de conditie en het schot bij ons net wat minder”, constateerde trainer Eric den Dekker. Vincent van Beek (5), Tessa van Alphen (4) en Joost Kuipers (3) scoorden het meest.

Sporting Trigon won in de eerste klasse bij Telstar met liefst 9-21. De koploper liet in de tweede helft veelzeggend genoeg slechts één treffer van de hekkensluiter door (8-15 rust). Gerald van Dijk (6), Janwillem van der Gugten en Marc Meulenbeld (5) waren beter op schot.

Poulegenoot Velocitas verloor met 24-25 van KOAG. Het achttal van coach Leo van den Bos, die heeft bijgetekend, was wisselvallig in de afwerking (10-7, 13-15 rust, 20-19). Goals van Debby Halvemaan, Ivar van Driel, Max Verschoor en Nick van der Zee konden na 20-23 geen uitkomst meer bieden.

KZ Danaïden behaalde in de streekderby tegen Madjoe een eenvoudige 25-14 overwinning. De Leidenaars stonden na een sterk kwartier (7-0) bij rust al 13-6 voor. ,,Het was geen goede wedstrijd, maar we scoorden wel vaak met een goede vang”, constateerde winnend coach Erik van Lunteren. De Rijnsburgers zijn door het verlies na één seizoen gedegradeerd uit de tweede klasse. ,,Jammer dat we zo snel zo ver achter kwamen, daarna pakten we het aardig op”, vond coach Edwin Heesterman nog een positief punt. Chris Nievaart (6), Denise Melman, Lisa de Witt, Mitchel van der Bos en Mike de Wit (3) waren topscorers bij KZ en Sander van der Nat (5) en Eric Noort (3) bij Madjoe.

Crescendo staat in de derde klasse nog altijd op kop door een 17-22 zege op Oranje Nassau. De Leidenaars verspeelden wel bijna een 3-8 voorsprong (8-9), voordat zij weer op toeren kwamen. Daan Huigsloot (2), Daphne Hillebrand, Mieke van der Horst, Joris Cornelissen, Joey en Wesley van Oevern maakten 9-16, waarmee de tegenstand definitief gebroken bleek.

Vierdeklasser Fluks verloor bij De Corvers voor de negende keer: 16-13. De Noordwijkers blijven wel langer bij in de wedstrijden dan vorig seizoen. Coach Enrico Mud ziet dan ook genoeg vooruitgang om voor een derde jaar bij te tekenen.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.