Moeizame zege voor koploper Noordwijk [video]

Tom Mentink
Harkema

Koploper Noordwijk deed bij Harkemase Boys wat de ploeg aan zijn stand verplicht is. De formatie van trainer Kees Zethof won met 1-2 in Friesland, terwijl concurrent Quick Boys onderuit ging. De voorsprong op de Katwijkers bedraagt nu acht punten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

DVS’33, dat concurrent Hoek versloeg, nam de tweede plek over en volgt nu op zes punten van de Noordwijkers. ,,Maar je weet wat ik altijd zeg: ’vanaf 1 april kunnen we pas over prijzen gaan praten’’, zei Zethof op zijn eigen wijze.

,,Voor die tijd heeft het totaal geen zin. We hebben nog tien wedstrijden te gaan en moeten nog uit naar Hoek en Quick Boys. Verder krijgen we nog een paar teams uit de onderste regionen, maar die strijden er nog vol voor. Dat zagen we twee weken geleden tegen ASWH (2-1 winst, red.) en nu weer. Dit soort teams moet je niet kleiner maken dan ze zijn.’’

Thomas Reynaers (links) en Iloba Achuna.© Foto Orange Pictures/Pieter van der Woude

Al binnen tien minuten opende Thomas Reynaers de score voor de lijstaanvoerder. Dat deed de middenvelder vanaf de stip, nadat Emiel Wendt de strafschop had versierd: 0-1. Even later kreeg Noordwijk dé kans op 0-2, maar het lobje van Tjeerd Westdijk belandde op het dak van het doel.

,,We hadden de hele wedstrijd veel moeite met het veld. We hebben het toch vaak moeilijk op gras, omdat we kunstgras gewend zijn’’, zei Zethof, die de thuisploeg na rust langszij zag komen via een benutte penalty (1-1).

Hands

,,Over die strafschop was wel wat discussie. Want Thomas Reynaers hield zijn arm gewoon gesloten, maar de scheidsrechter vond het hands.’’

Nick van Staveren maakte uiteindelijk de winnende treffer na een ongeveer een uur spelen (1-2).

Zethof: ,,In het laatste half uur gingen zij nog met vijf man in de spits spelen om nog wat te creëren, maar we zijn niet echt meer in gevaar geweest. We hadden alleen meer moeten doen met de ruimte. Uiteindelijk telt de winst. Natuurlijk winnen we moeizaam de laatste weken, maar dat maakt nu even niet uit.’’

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.