UVS overtuigend, Valken ’68 gelooft er weer in

Hennie Kanbier
Zaterdag tweede klasse

In de strijd om promotie maakte UVS geen misstap. De Leidse ploeg was op eigen veld met 2-0 te sterk voor Te Werve, dat daarmee uitgespeeld lijkt te zijn voor de hoofdprijs.

UVS-trainer Steef Roodakkers: ,,Het was eigenlijk een betrekkelijk eenvoudige zege. Voetballen kunnen ze wel, maar ze kwamen niet veel verder dan tot onze zestien. Bij mijn ploeg heb ik veel beleving gezien en na de vlotte 1-0 van Bart van der Weijden hadden we door moeten pakken dan was het voor de rust al klaar geweest. Niet ver na de onderbreking kregen we ons loon echter al en daarmee was het wel gespeeld.” Het tweede doelpunt voor de nummer drie van de ranglijst kwam op naam van Marcello Walcott, waarbij een Rijswijker een handje hielp.

RCL had weinig in te brengen op bezoek bij titelkandidaat DSO (4-0). Een van richting verandert schot leverde de 1-0 op. Kort na de pauze kopte Thom Wijnalda nog op de lat, maar na de 2-0 moesten de Leiderdorpers definitief capituleren. RCL-trainer Faizel Soekhai: ,,Tegen de toppers in deze klasse zijn we tot nu toe doorgaans kansloos. Het is voor ons zaak om ons zo snel mogelijk veilig te spelen.”

Valken ’68 won van en in Berkel (0-1) en nam daardoor iets meer afstand van de gevarenzone. ,,Feitelijk klopt dat, maar we staan ook maar drie punten achter op de nummer vier. Dit is en blijft een rare competitie en het kan zomaar zijn dat we straks fors verbeteren op de ranglijst. Er stond een team en als we dat in de resterende acht duels eveneens kunnen opbrengen, is een score van 24 uit 8 niet onmogelijk”, zo sprak Arie van Duijn zijn vertrouwen uit.

Jaco van der Bent maakte het enige doelpunt van de middag en verder viel op dat Marc Langeveld in de spitspositie speelde bij de Valkenburgers.

TAVV kon een puntje aan het totaal toevoegen. Tegen VELO uit Wateringen werd het 3-3 in Ter Aar. Vooral over de eerste helft was trainer Frenk van der Kleij ruimschoots tevreden. ,,In de counter deden we het werkelijk perfect en daardoor kwamen we op 2-0 via Kevin van Wijk en Donny van der Neut. Het is jammer dat we kort voor rust een tegengoal moesten incasseren. In de tweede helft hebben we minder kunnen profiteren van de weersomstandigheden.”

Yassine El Mariami was nog wel dicht bij de 3-1, maar trof de paal. Vervolgens zag Edwin Vurens zijn ploeg twee goals maken, waarvan één uit een strafschop. In de slotfase bezorgde Kevin van Wijk de staartploeg alsnog een punt.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.