Roeiers Beukers en Florijn winnen chaotische seizoensopening

Coen Eggenkamp
Roeien

Toproeisters Nicole Beukers en Karolien Florijn waren afgelopen weekeinde de snelste tijdens de Heineken Roeivierkamp, de traditionele seizoensopening op de Amstel.

De twee Leidse bronzen medaillewinnaars van het afgelopen WK waren in een gelegenheidscombinatie met Ellen Hogerwerf, Lisa Scheenaard en stuurvrouw Julia Groenveld ruimschoots de beste op het evenement dat over vier afstanden gaat. Deze editie verliep chaotisch vanwege de harde wind.

Uiteindelijk werden bij de vrouwen zelfs maar twee afstanden geroeid. Nadat zaterdag voor de vrouwen alle races waren afgelast, roeiden de ploegen zondag alleen de 2500 en de 250 meter. De voor die dag geplande 750 meter en 5 kilometer werden geschrapt. ,,Het was daardoor een heel andere wedstrijd dan normaal, maar we zijn erg blij dat we toch hebben kunnen roeien. Ik vind het eigenlijk altijd de leukste wedstrijd van het jaar”, liet Beukers weten.

Op de 2500 meter pakte de ploeg een enorme voorsprong door de concurrentie op meer dan 20 seconden te zetten. De sprint daarentegen viel flink tegen. Het Amsterdamse Skøll finishte slechts op 0,2 seconden. ,,Vanwege de kou waren onze vingers verstijfd waardoor we de riemen slecht konden vasthouden.”

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.