ARC blijft in select kopgroepje loeren op promotie

Hennie Kanbier
Zaterdag eerste klasse

Het heeft er zo zoetjes aan alle schijn van dat de titelrace in de eerste klasse nog zal gaan tussen AFC, ARC en DHSC.

Dat zijn ook de ploegen die Mark Evers, trainer van het met 3-1 winnende ARC, al tijden geleden naar voren schoof voor wat betreft de grootste kanshebbers voor promotie naar de hoofdklasse.

De oefenmeester moest wel lang geduld hebben voor de volgende drie punten. Pas tegen sluitingstijd werd laagvlieger CSW uit Wilnis met 3-1 teruggewezen. ,,Wij missen soms nog de kwaliteit om de momenten uit een wedstrijd te benutten om een tegenstander kansloos te laten. Dat heeft ook met ervaring te maken. Slechts een enkeling speelde eerder op een hoger niveau. Aan de wil ontbrak het zeker niet en uiteindelijk kwam de zege ons ook meer dan toe. Er zullen echter nog wel wat stapjes gemaakt moeten worden, maar we staan na deze overwinning wel vaster op het podium.”

De thuisploeg kwam op voorsprong via Stefan den Horder, maar bij de eerste de beste tegenstoot was het weer gelijk. Racing bleef de bovenliggende partij, maar de voorsprong bleef lang uit. Twintig minuten voor tijd moesten de gasten verder met tien man vanwege een rode kaart voor centrale verdediger Nick van Asselen. CSW dacht op het tandvlees een puntje mee te nemen, maar Lionel Frederik en Kylian Bouwhuis zorgden voor de negende overwinning.

AFC mag zich na de achttiende speelronde de nieuwe koploper noemen. Op bezoek bij het Utrechtse DHSC wonnen de Amsterdammers met 0-1.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.