Voorschoten krijgt drie doelpunten tegen door gestuntel

Koen Pronk
Voorschoten

In de derde klasse ’hoog’ speelde Voorschoten ’97 in eigen huis tegen Nicolaas Boys (2-3). ,,We wisten van de eerdere thuiswedstrijd dit seizoen (2-1) dat Nicolaas Boys een prima voetballend team is, met een handige nummer tien en een goede spits’’, vertelde Voorschoten-trainer Huib van Oostrom Soede.

Dat bleek ook wel, want in het eerste kwartier had de Voorschotense ploeg de nodige moeite om grip op de Nieuwveners te krijgen. ,,Daarna pakten we het goed op en kregen we de wedstrijd op het middenveld onder controle’’, zei Van Oostrom Soede.

Een 0-0 ruststand was het resultaat van een gelijkopgaande eerste helft. Maar na rust kostten incidentele blunders Voorschoten uiteindelijk de kop, gestuntel in de achterhoede betekende een vruchteloze afloop van het duel.

,,Zij hebben drie keer gescoord door individuele fouten van ons. Fouten die je op dit niveau gewoon niet mag maken’’, zei Van Oostrom Soede teleurgesteld.

Niels van den Berg, die vanwege ziekte op de bank begon, maar na rust zijn intrede maakte, deed nog wel wat terug voor de ploeg uit Voorschoten door twee keer te scoren.

Bernardus won weer eens in de derde klasse ’laag. Het was met 2-1 te sterk voor HDV. Jeffrey van der Heiden en Stef Schinagl kregen de Hazerswoudse doelpunten op hun naam.

De trainer van Bernardus, Gerald van der Klok, bleef de afgelopen weken positief onder verliespartij na verliespartij. ,,Het viel vandaag eindelijk een keer onze kant op. We hadden twee mogelijkheden, en dat werden twee doelpunten. We zijn als team blijven spelen en daarom hebben we niks weggegeven.’’

SJZ en Van Nispen speelden gelijk (1-1). Stefan Sleijser trok namens SJZ de stand tien minuten voor tijd gelijk nadat Jelle Vleugel in de eerste helft de score in het voordeel van de Zilkse ploeg had geopend.

Beide ploegen staan na twee ronden in de nieuwe competitie op vier punten.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.