Tevredenheid bij Teylingen na remise bij koploper

Joris Zandbergen
Zondag tweede klasse

Teylingen heeft op bezoek bij koploper TAC een uitstekend resultaat neergezet.

Het werd 1-1 in Den Haag. ,,TAC is titelfavoriet nummer één’’, zei trainer Marc van Wonderen. ,,Ik ben erg tevreden.’’ Jaap Zwetsloot zette de bezoekers op voorsprong. TAC kwam een paar minuten voor rust op gelijke hoogte en zette Teylingen na rust onder druk. ,,We kunnen steeds meer en langer de discipline opbrengen om het punt te verdedigen’’, zei Van Wonderen. Zijn ploeg hield dan ook goed stand.

Altior won thuis met 3-1 van ESTO. ,,Het was niet hoogstaand’’, zei trainer Manfred van den Bosch, ,,maar dat kon ook niet gezien de weersomstandigheden.’’ Ed van der Weijde zette Altior op 1-0, en met die stand gingen de ploegen ook rusten. Marco Pellegrom maakte uit een strafschop de 2-0, waarna ESTO een kwartier voor tijd wat terugdeed. De bezoekers gingen vervolgens alles of niets spelen, maar Altior gaf weinig weg en kwam via Mike Otto uit een tegenaanval zelfs op 3-1.

DOSR zegevierde op eigen bodem met 3-0 over GDA. De thuisclub had even wat moeite met de speelwijze van de Hagenaars. ,,Het was in de eerste helft matig’’, zei trainer Marcel Vondeling. Nadat Nino Wesselman een penalty had benut, speelde DOSR met meer vertrouwen. ,,We kwamen de tweede helft niet meer in de problemen’’, zei Vondeling. Jasper van der Haven en Job Hoogervorst bouwden de voorsprong uit.

ROAC verloor met 4-1 van KDO. Het enige doelpunt van de Rijpweteringers kwam van Loek van der Star. Door de nederlaag zakt ROAC een plaatsje, naar plek drie.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.