Scylla verslaat hekkensluiter

Olivier Altenburg (Scylla) boekte twee zeges.© Foto Hielco Kuipers

Ron Hoogendam
Tafeltennis

Scylla heeft zich gisteren na de uitstekende 5-1 overwinning op hekkensluiter Scyedam vaster op de vierde play-offplaats genesteld. De Leidse ploeg wacht nog drie zware tegenstanders, maar het moet gek lopen wil Scylla het toetje om het landskampioenschap mislopen.

Gistermiddag had Scylla weinig stellen met Scyedam. Na soepele overwinningen van Kazeem Nasiru volgde Olivier Altenburg ook met twee zeges. Kim Vermaas had naar eigen zeggen een mindere dag. De kersverse Nederlands kampioene rekende eerst moeizaam af met Jeroen Bastiaansen, maar vergaloppeerde zich later in vier games tegen de Bosniër Nermin Smajic. ,,Ik speelde niet sterk, maar het was ook niet mijn dag’’, zei de international na afloop.

Avanti leed bij landskampioen DTK een kansloze 6-0 nederlaag. Het was opvallend dat alle partijen met 3-0 in het nadeel van de Hazerswoudenaren uitvielen. ,,Balen’’, zei Steffen Greup, namens de nummer zes van de eredivisie. ,,Zij speelden goed en wij slecht.’’

Scylla 2 bleef in de hectische eerste divisie groep B steken op een 5-5 tegen koploper US. Op zich een prima resultaat van de Leidse reserves, die met Thomas Bénit een uitstekend kopman hebben. Joey Boekkooi kende ook een goede dag, maar Joost van Santen viel met nul zeges uit de toon.

Pecos had een zware kluif aan het Friese Buitenpost. De 7-3 winst gaf een vertekenend beeld. Zo kon de driemaal winnende kopman van de bezoekers, Tony Nader, maar met pijn en moeite Thomas Kuijer van zich afschudden (9-11, vijfde game). In zijn slipstream schakelde Jens Wiersma (ook sterk in het dubbel) een tandje bij en bleef tweemaal aan de goede kant van de score. Ibrahim Yildizlar lijkt het spoor met slechts één zege weer een beetje bijster en kan zich wellicht volgende week tegen staartclub US 2 weer oppeppen.

De vrouwen van Scylla tekenden tegen VTV na een 2-0 achterstand voor een keurige 3-3. Esmée van Marwijk (2x) en Marie Depuydt verzorgden de productie, terwijl de goed spelende Kim Hergelink met lege handen bleef. Avanti en Vriendenschaar, beiden gedeeld hekkensluiter van de eredivisie, hielden elkaar in evenwicht: 3-3. Nena Zantman won tweemaal en Annefleur Trel maakte de 3-3.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.