Rijnsburgse Boys zakt steeds verder weg

Hein ten Berge
Tweede divisie

Als je op zaterdagmiddag in Amsterdam moet voetballen, kun je daar net zo goed een stapavond achteraan plannen. Prima gedachte, vonden ze vooraf bij Rijnsburgse Boys. Dat er met 2-0 werd verloren van AFC, maakte de avond een stuk minder gezellig dan van tevoren bedacht.

Het blijft zeuren met Rijnsburgse Boys de laatste weken. Na nederlagen tegen Kozakken Boys en Spakenburg bleef de ploeg van trainer Wilfred van Leeuwen voor de derde keer op rij met lege handen achter.

Momenteel lijkt geen enkele speler zijn niveau te halen en dat resulteert in een vrije val op de ranglijst. Rijnsburgse Boys is na 24 speelronden terug te vinden op de twaalfde plaats. En dat was niet bepaald een positie die bij aanvang van het seizoen geambieerd werd.

Op sportpark Goed Genoeg begonnen de Uien niet eens zo beroerd. Vooral Furhgill Zeldenrust, die deze week zijn contract verlengde, leek er zin in te hebben. Toch viel het doelpunt aan de andere kant. Kenny Teijsse mocht in een overbevolkt strafschopgebied ongehinderd afronden.

Jeffrey Jongeneelen was twee keer dicht bij de gelijkmaker, maar beide keren lag AFC-doelman Patrick Zonneveld in de weg. De tweede Amsterdamse treffer was tekenend voor de fase waarin Rijnsburgse Boys zich bevindt. Masies Artien gleed kort na rust een ongevaarlijke voorzet langs zijn eigen doelman Richard van Nieuwkoop.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.