Quick Boys onderuit: ’Het kampioenschap wordt steeds lastiger’ [video]

Tom Mentink
Hendrik-Ido-Ambacht

De titelaspiraties van Quick Boys hebben een flinke knauw gekregen door de 2-0 nederlaag bij middenmoter ASWH.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De achterstand op koploper Noordwijk, dat wél won, liep door de verliespartij op naar acht punten. Bovendien zakten de Katwijkers naar plek drie.

,,Het kampioenschap wordt wel steeds lastiger’’, erkende trainer Erik Assink, die vond dat zijn ploeg in de eerste helft de bovenliggende partij was. ,,We speelden veel op hun helft en hadden moeten profiteren van de wind mee, maar veel kansen creëerden we ook weer niet.’’

Na rust bleven de bezoekers jacht maken op de voorsprong. Quick Boys-aanvaller Marc de Kruijs was - tien minuten in de tweede helft - het dichtst bij de 0-1, maar zijn inzet raakte de lat. Uiteindelijk trok ASWH aan het langste eind door twee goals binnen vijf minuten.

,,Na die 1-0 had ik direct een aantal spelers laten warmlopen om op een gegeven moment va-banque te spelen, maar dat had al bijna geen zin meer toen de 2-0 er gelijk achteraan viel. Die doelpunten werden veel te makkelijk weggegeven. We moeten meedogenlozer worden in verdedigen, maar ook in het afmaken van de kansen’’, aldus Assink.

Een van de spelers die de oefenmeester overigens minuten gunde, was Dennis van der Plas. De verdediger (25) lag er zeventien maanden uit met een zware knieblessure. ,,Dat is mooi voor hem. Dennis is een jongen van de club en heeft altijd een positieve instelling.’’

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.