Twee snelle spitsbussen extra van Kaag en Braassem naar Leiden Centraal

Twee snelle spitsbussen extra van Kaag en Braassem naar Leiden Centraal
Roelofarendsveen

Nadat buslijn 56 in december er al een extra spitsrit bij kreeg naar Leiden Centraal, krijgt vanaf maandag ook de ’256’ er twee extra spitsritten bij. Om zo snel mogelijk bij de eindbestemming te zijn, voor veel reizigers het doel van de reis, stopt de bus bij minder haltes. Ook is de lus langs het Alrijne ziekenhuis in Leiderdorp geschrapt.

Vervoerder Arriva hoopt dat door de extra ritten, die bij Weteringbrug starten en om 7.27 uur en 7.39 stoppen bij de Stationsstraat in Roelofarendsveen, eenieder comfortabel naar Leiden Centraal kan reizen.

,,Nu kregen we van reizigers en medewerkers te horen dat het, ook na de bus van 7 uur 14 die er in december bij kwam, nog te druk is’’, meldt een woordvoerster. ,,Vrijwel alle zit- en staplaatsen zijn in gebruik. Soms ook is een bus zo vol dat reizigers niet mee konden. Het aantal reizigers op dit traject is nu eenmaal flink gegroeid.’’

Door de ’extra reismogelijkheid’ hoopt de vervoerder dat de drukte in de ochtendspits beter wordt verspreid over de verschillende bussen.

Meer nieuws uit Leiden

Keuze van de redactie