Weesfietsenactie op station Sassenheim

Sjaak Smakman
Sassenheim

Met het bevestigen van een groen label op een fiets geeft burgemeester Carla Breuer vanmorgen het startsein voor de jaarlijkse weesfietsenactie op station Sassenheim.

Door fietsen die niet worden gebruikt te verwijderen, komt er meer ruimte in de fietsenstalling en hoeven fietsers hun tweewieler niet ergens los neer te zetten. Dat is niet alleen een netter gezicht, maar een fiets die ergens aan vast staat, wordt ook minder makkelijk gestolen.

Gelabelde fietsen die langer dan 28 dagen onafgebroken op één plaats staan, krijgen een rood label met daarop de datum waarop ze worden verwijderd. Ze worden vervolgens dertien weken lang opgeslagen op de voormalige milieuwerf aan de Menneweg. Heeft de eigenaar zich dan nog niet gemeld, dan worden ze verloot onder niet-commerciële instellingen om het hergebruik te bevorderen.

Eind van de zomer wordt bij station Voorhout ook een weesfietsenactie gehouden. Volgens de gemeente loopt door de actie het aantal fietsdiefstallen inderdaad terug. Overigens moet er eind dit jaar een bewaakte fietsenstalling zijn op station Sassenheim.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.