’Gebruikers Huisbaasje besparen op energierekening’ zegt de Consumentenbond

’Gebruikers Huisbaasje besparen op energierekening’ zegt de Consumentenbond

Consumenten die gebruik maken van Huisbaasje, de energieverbruiksmanager van de Consumentenbond, besparen volgens eigen zeggen gemiddeld 75 euro per jaar op hun gasrekening en 50 euro op hun stroom.

De Consumentenbond berekende dat het stroomverbruik van huishoudens met Huisbaasje gemiddeld met 5,3 procent per jaar daalde en het gasverbruik met gemiddeld 6,5 procent, Eventuele besparingen door de aanschaf van zonnepanelen zijn niet meegenomen. Ook het overstappen naar een andere energieleverancier, waarmee ook een flinke besparing mogelijk is, is niet in deze cijfers terug te zien.

Een energieverbruiksmanager is een app of kastje dat wordt aangesloten op de energiemeter. Vaak op een slimme meter, maar sommige, zoals Huisbaasje, werken ook met een analoge of ’domme’ meter. Met een energieverbruiksmanager kunnen consumenten direct hun energieverbruik zien en makkelijk inzicht krijgen in welke apparaten veel stroom verbruiken, bijvoorbeeld door sluipverbruik. Huisbaasje geeft gebruikers ook persoonlijke bespaartips en een seintje wanneer hun energiecontract afloopt. Zij kunnen dan in de app overstappen naar een goedkopere leverancier.

HIER meer informatie over energieverbruiksmanagers.

Meer nieuws uit Ombudsman

Keuze van de redactie