Muziek en theater: Leidse banenmarkt voor zorg en welzijn in een eigentijds jasje

Muziek en theater: Leidse banenmarkt voor zorg en welzijn in een eigentijds jasje
Beeld van de banenmarkt.
© foto Taco van der Eb
Leiden

Een dj die muziek draait, een theatergroep die optreedt, een sneltekenaar die snel tekent en personeel dat hapjes en drankjes serveert.

Wie niet beter wist, dacht dat er donderdagmiddag een gezellig festivalletje aan de gang was in het Leidse Scheltemacomplex aan de Marktsteeg. Toch ging het om een banenmarkt van de regionale zorg- en welzijnsbranche, die bewust anders en vooral hipper was aangekleed in een poging nieuw personeel te werven.

Want in genoemde bedrijfstak staan 33.000 vacatures open. Dus sloegen 29 regionale zorg- en welzijnsorganisaties de handen in een voor een bijzondere bijeenkomst in Scheltema die niet toevallig samenviel met de landelijke Week van Zorg en Welzijn. Van Rivierduinen tot Libertas en van Activite tot ’s Heeren Loo; alle bekende organisaties waren vertegenwoordigd op het Festival Ontdek Zorg en Welzijn. Geïnteresseerden werden ’snufjes’ op het gebied van innovatie en technologie getoond en daarnaast speeddaten met een werkgever en gesprekken voeren met loopbaancoaches. Hoeveel nieuwe personeelsleden het festival heeft opgeleverd, wordt later dit voorjaar bekend.

Meer nieuws uit Leiden

Keuze van de redactie