Nog niets te doen de komende dagen? Lees de top 5 uittips van Leidsch Dagblad

Tip 1: Jett Rebel

Nog niets te doen de komende dagen? Lees de top 5 uittips van Leidsch Dagblad

Jett Rebel neemt je mee op een reis door zijn muzikale leven. Openhartig, eerlijk, persoonlijker dan ooit, een avond die in het teken staat van de onvoorwaardelijke liefde voor muziek. Om 20.15 uur is hij vrijdagavond te zien in de Stadsgehoorzaal. Jelte Tuinstra werd op 24 januari 1991 in Den Haag geboren. In zijn kinderjaren zong hij in het jeugdkoor van Majel Lustenhouwer, op plaatopnames van onder anderen Rob de Nijs en Jochem van Gelder. In 2003 deed hij met zijn band The Edge mee aan het eerste Junior Songfestival. Hij studeerde piano en gitaar aan het conservatorium.

Tip 2: The Driftkickers

De Katwijkse coverband The Driftkickers houdt ermee op. Zaterdag is het laatste optreden: vanaf 21.00 uur in strandpaviljoen Zomers te Katwijk. ,,Want nergens hebben wij zo vaak gespeeld als op het strand.’’

Na achttien jaar gaat de stekker eruit. The Driftkickers werden vlak na de eeuwwisseling opgericht. Het slotoptreden is komende zaterdag gratis toegankelijk. Zanger en gitarist Jan van der Plas: ,,Er passen zo’n 350 mensen in strandpaviljoen Zomers. We hebben best een grote schare fans opgebouwd, maar vol is echt vol.’’

Nog niets te doen de komende dagen? Lees de top 5 uittips van Leidsch Dagblad

Tip 3: Tania Kross

Tania Kross speelt zaterdagavond vanaf 20.15 uur Carmen in de Stadsgehoorzaal. Voor Kross ging daarmee een jeugddroom in vervulling. De titelrol in haar lievelingsopera is Kross op het lijf geschreven: zij maakt van Carmen een vurige en krachtige, zelfstandige vrouw. ,,Ik bepaal waar ik naar toe ga, ík bepaal op wie ik verliefd word, ík bepaal wie ik ben’. Arrangeur Thijs Borsten combineerde de muziek van Bizet met invloeden van de flamenco. Tania Kross wordt bijgestaan door de Nederlandse sopraan Francis van Broekhuizen in de rol van Micaëla en tenor Charles Hens als Don Jose.

Tip 4: Leiden Jazz Award

Zondag is het tijd voor de finale van de Leiden Jazz Award 2019.

Uit de eerste voorronde, op 20 februari, mochten zanger en trompettist Alba Carete Arnaus en pianist Alexandre Lesage door naar de finale. Uit de tweede voorronde, op 6 maart, kwamen de Bulgaarse drummer Martin Hafizi en pianist Lorenzo Vitoli als finalisten naar voren.

De Breezaal van de Stadsgehoorzaal is vanaf 14.30 uur open voor publiek. De winnaar ontvangt de prijs uit handen van de Leidse wethouder van cultuur Yvonne van Delft.

Tip 5: Van der Laan & Woe

Van der Laan & Woe staan dinsdag en woensdag in de Stadsgehoorzaal vanaf 20.15 uur, met hun show Pesetas.

Dit cabaretduo bestaat uit Niels van der Laan (Beverwijk, 1981) en Jeroen Woe (Amsterdam, 1981). Ze zijn bekend van het satirische tv-programma De Kwis.

Ze leerden elkaar kennen op de Academie voor Kleinkunst in Amsterdam, waar ze in 2004 afstudeerden. In 2005 wonnen ze de Wim Sonneveldprijs op het Amsterdams Kleinkunst Festival, en eerder in 2004 de Residentieprijs voor meestbelovende theatermakers op het festival Theater Aan Zee in Oostende, België.

Meer nieuws uit Leiden

Keuze van de redactie