Noordwijk maakt lelijke uitglijder tegen FC Lisse

Haniff Harharah
NOORDWIJK

Het in de eerste seizoenshelft zo ongenaakbare Noordwijk heeft alweer voor de derde keer na het winterreces verloren op eigen veld. FC Lisse zegevierde zaterdagmiddag in een derby die door windstoten werd geteisterd: 0-1.

Het enige doelpunt viel op slag van rust en kwam op naam van Rowdy van der Putten. Hij zag zijn strafschop weliswaar gestopt worden door Noordwijk-doelman Roy Rondeltap, maar schoot vervolgens in de rebound wél raak. Aanleiding voor de penalty was een lichte overtreding van Brayen Bröcker op Moubarak Adouch.

Hoewel de bezoekers wind tegen hadden in het eerste bedrijf en mede daardoor Noordwijk heer en meester was, hadden de Lissenaren het meest recht op een goal. Oussama Siali was echter slordig in een 1-op-1-duel met Rondeltap en Van der Putten trof voor zijn treffer nog de paal, iets wat aan de overkant ook Sabir Achefay overkwam.

Na de pauze werd Noordwijk nauwelijks meer gevaarlijk, terwijl FC Lisse niet goed omsprong met de ontstane ruimtes en het windje mee. Aan de stand veranderde niets meer, waardoor koploper Noordwijk de concurrentie dichterbij zag komen. FC Lisse is door de zege weer naar het linkerrijtje van de derde divisie gestegen.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.