Scylla houdt marge overeind

Tony Nader behaalde met Pecos een 10-0 zege.© Foto Taco van der Eb

Ron Hoogendam
Tafeltennis

Scylla heeft zondagmiddag in een leuk en spannend duel de punten gedeeld met concurrent De Salamanders (3-3). ,,Het liefst hadden we met 4-2 gewonnen, want dan hadden we twee punten uit kunnen lopen. Maar 3-3 is ook goed, want nu blijft het verschil zeven punten’’, zei Kim Vermaas.

De Nederlands kampioene verloor eerst met 3-0 van Roel Bogie, maar herstelde zich later knap met een 3-1 winst op Jamshid Sedigh. ,,Tegen Jamshid kwam ik nog met 1-0 achter, maar daarna liep het geweldig met veel lange en mooie rally’s. Tegen Roel Bogie had ik nog niet eerder gespeeld en verloor ik de eerste twee games nipt.’’

Kopman Kazeem Nasiru overmeesterde aanvankelijk Sedigh in vier games, maar verslikte zich na de pauze in Casper ter Lüün. De Nigeriaan had met name moeite met de service van Ter Lüün. Olivier Altenburg begon uitstekend. Tegen Ter Lüün trotseerde hij heel knap twee matchpoints en balde na 13-11 in de vijfde game flink zijn vuisten.

In de slotpartij stevende hij af op een zeer geslaagde middag. Na een dik gewonnen eerste game tegen Bogie leek er geen vuiltje aan de lucht, maar het Westlandse talent kantelde het duel in zijn voordeel: 1-3.

Avanti moest zonder Steffen Greup een dikke 5-1 nederlaag incasseren tegen de koploper van de eredivisie, Smash ’70. In Hattum kwam de Hazerswoudse ploeg vlot met 2-0 achter door nederlagen van Vincent Blom tegen de topspeler Victor Brodd en Simon Goessens tegen Martijn de Vries. In partij drie was er succes voor Frank Hollak, die Colin Rengers met 3-0 verschalkte. Daar bleef het bij, want na de pauze vielen er louter 3-0 nederlagen te noteren.

In de eerste divisie B greep Scylla 2 een mooie 7-3 zege op Tempo Team 2, waardoor de Leidse reserves, met een uitblinkende Joey Boekkooi, de tweede plaats wat meer in zicht krijgen.

Pecos boekte als koploper van de tweede divisie B op het dappere US een puntgave 10-0 zege. In de Voscuyl bleven Tony Nader, Jens Wiersma en Ibrahim Yildizlar keurig overeind.

De laatste leek in de slotpartij te bezwijken met twee matchpoints tegen Dylan Plett, maar de Rotterdammer in Oegstgeestse dienst kleunde er in de eindfase van de vijfde game goed in met een paar fantastisch geslagen ballen.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.