LOHC rukt verder op naar vijfde plek

Tom Mentink
Oegstgeest

Voor de winterstop stonden de mannen van LOHC nog dicht bij de gevarenzone, maar na twee zeges op rij in 2019 staan de Oegstgeestenaren inmiddels op de vijfde plaats in de overgangsklasse A. De formatie van trainer Peter Kalfsterman was afgelopen zondag met 3-0 te sterk voor Breda. Tim van den Berg, Jesse Webbers en Bob van Brussel waren trefzeker.

In de andere poule van de overgangsklasse ging Alecto op eigen veld met 2-3 onderuit tegen Were Di.

Na de 0-3 achterstand in de tweede helft deden Jesse Huisman (strafcorner) en Quintus Rischen nog iets terug, maar het slotoffensief kwam net te laat. ,,Zij waren vooral in de eerste helft een stuk feller, een terechte nederlaag’’, vond de verliezende coach Sander Rottier.

In de eerste klasse kwam Roomburg - na de 0-2 overwinning van vorige week in de derby tegen Forescate - deze keer niet verder dan 2-2 tegen Rijswijk, dat de voorlaatste plek inneemt.

,,We hadden niet zo’n ’drive’ als tegen Forescate. We creëerden ook te weinig kansen’’, vertelde trainer Maurits Eikenhout, die zijn ploeg in de eerste helft op achterstand zag komen (0-1). Tom Buur schoot de Leidenaars na rust langszij, waarna Rijswijk opnieuw de leiding nam. In de slotseconden scoorde Floris Langenbach nog de gelijkmaker uit een strafcorner.

Door het gelijkspel heeft Roomburg nu evenveel punten (18) als Etten Leur, dat Forecate met 2-1 versloeg. Bij een 2-0 achterstand maakte Yannick van der Haas nog de aansluitingstreffer. De verliespartij had wel de nodige gevolgen voor de Voorschotenaren, want de ploeg zakte weg naar plek tien.

Bij de vrouwen boekte LOHC de tweede zege op rij in de overgangsklasse A, tegen Fletiomare (1-0). ,,We waren dominant en hadden veel meer balbezit, al leidde dat tot weinig echte kansen’’, vertelde coach Eddie Simmons. ,,Zij kregen eigenlijk de beste kansen in de eerste helft.’’

De Canadese keepster Lauren Logush behoedde haar team voor een achterstand. ,,Zij keepte echt uitstekend. Zes à zeven goede ballen heeft zij eruit gehouden.’’

Nadat in de tweede helft een goal van Alison Lee onterecht was afgekeurd, maakte Machteld Meijer vlak voor tijd alsnog de winnende treffer. De promovendus, die gedeeld vijfde staat, kan dankzij de zege weer omhoog kijken. De achterstand op nummer vier Alliance bedraagt slechts één punt.

Alphen pakte drie belangrijke punten bij nummer vier Alliance (1-2). ,,De aandacht voor de strafcorners heeft duidelijk zijn vruchten afgeworpen’’, sprak trainer Robin Tromp, die zag dat Minke Boeijenga twee keer raak schoot uit de ’corner’. ,,Op het einde werd het nog spannend na die tegentreffer, maar we hebben gelukkig stand gehouden. We krijgen nu weer wat lucht, al staan veel teams dicht op elkaar.’’

Alecto ging voor de tweede keer op rij onderuit in de overgangsklasse B. Na de 2-0 nederlaag van vorige week bij Schaerweijde was dit keer Voordaan in Leiderdorp te sterk (0-2), waardoor de formatie van trainster Tembi Schneider nu op de negende plek staat.

In de eerste klasse ging Roomburg met 3-1 onderuit bij Zoetermeer. Laurette de Jong bracht de Leidsen in de eerste helft nog op voorsprong via een benutte strafbal. ,,Daarna hadden we verder uit moeten lopen’’, vond coach Arno Bosman. ,,In de tweede helft schakelde Zoetermeer een tandje bij en haalde niemand van ons meer haar niveau.’’

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.