Katwijk onderuit in slotminuut

Wim Siera
Waterpolo

Het zit Katwijk in de slotfase van de competitie niet mee. De tegen degradatie strijdende kustploeg speelde een sterke wedstrijd bij middenmoter ZV Haerlem, maar ging toch onderuit. Katwijk verloor nipt met 13-12.

De slotminuut verliep voor de ploeg van trainer Bas Willemsen bijzonder ongelukkig. De bezoekers kwamen door een treffer van Sander Haasnoot op gelijke hoogte (12-12) en leken zelfs op de vierde zege van het seizoen af te stevenen.

Aanvaller Rick van der Putte werd bij een doelpoging compleet overzwommen. De overtreding werd niet bestraft en de thuisploeg profiteerde door dertig seconden later de winnende treffer aan te tekenen. Willemsen baalde stevig na afloop. ,,Het is spijtig dat de arbitrage in de slotfase niet mee zat.’’ Volgende week neemt Katwijk het op tegen AquaNovio. Bij verlies is degradatie naar de tweede klasse een feit.

De mannenploeg van Alkemade behaalde een zeer belangrijke zege op De Duinkikkers. De derdeklasser was zaterdag in Roelofarendsveen met 12-10 te sterk. De basis voor de puntenwinst werd gelegd in de eerste periode. De sterk spelende thuisploeg kwam op een 4-1 voorsprong. De bezoekers kwamen nog wel terug, maar Alkemade bleef overeind. Door de zege lijkt de ploeg van Kevin van der Meer zich te handhaven. Tijs van der Meer maakte zijn debuut in de hoofdmacht. Thomas van Ast en Timo Bongers maakten drie doelpunten.

Streekgenoot Sassenheim verspeelde de kans op promotie door een nederlaag tegen De Reigers. De fusieclub uit Den Haag won in De Wasbeek in Sassenheim met 7-9.

De formatie van Geert Lambers begon nog wel goed aan het duel. De thuisploeg speelde sterk en rondde de kansen prima af. De 5-1 voorsprong met Rens Geurds in een hoofdrol was dan ook dikverdiend. Tegenstander De Reigers rechtte echter de rug en profiteerde opeens optimaal van de besluiteloosheid van de thuisploeg.

,,Delft wordt nu wel kampioen’’, berustte Lambers in de eerste thuisnederlaag. ,,We gaan ons richten op volgend seizoen.’’

De vrouwen van Katwijk kwamen wisselvallig voor de dag tegen ZV Haerlem. Een sterke eindsprint was toch goed voor een ruime 14-7 zege. Anouk Aanhane was op dreef met vijf treffers.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.