Ter Leede ontsnapt

Tom Mentink
Zaterdag hoofdklasse

Ter Leede houdt de druk op koploper RKAV Volendam na de 1-2 zege bij hekkensluiter XerxesDZB, dat tot nu toe zes punten behaalde en zo goed als zeker gaat degraderen naar de eerste klasse. Bijna hadden de Rotterdammers gestunt door de formatie van trainer Henk Wisman op een gelijkspel te houden, maar een laat doelpunt zorgde alsnog voor de Sassenheimse zege.

,,In de eerste helft domineerden we, maar in de afwerking waren we veel te slap. We hadden bij rust met 0-2 of 0-3 moeten voor staan’’, vond Wisman.

Vlak nadat Brayan Caicedo in de 35ste minuut uit was gevallen met een liesblessure, maakte Robert Steemers de openingstreffer voor de nummer twee. Op aangeven van de in de winterstop aangetrokken Omar Limon, die steeds meer in zijn ritme begint te komen. ,,Hij is alleen nog niet helemaal in zijn vorm als in zijn tijd bij JOS Watergraafsmeer. Je kunt zien dat hij het afgelopen half seizoen nauwelijks heeft gespeeld bij OFC.’’

De tweede treffer van Ter Leede bleef lang uit in de tweede helft, door goede reddingen van Jim Nederhand, de keeperstrainer die op doel stond bij XerxesDZB. ,,Hij keepte een geweldige partij. Na de 1-1 tien minuten voor tijd zijn we direct va-banque gaan spelen’’, vertelde Wisman.

Jim Gillissen, die de geblesseerde Toon Zwetsloot na de pauze verving, maakte de winnende treffer vlak voor het eindsignaal.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.