Rijnsburgse Boys haalt ervaren Wisman

Tom Mentink
Tweede divisie

Na ruim zes seizoenen verlaat Henk Wisman hoofdklasser Ter Leede. De 61-jarige oefenmeester, die een contract voor onbepaalde tijd had in Sassenheim en kon vertrekken wanneer hij zelf wilde, gaat vanaf de zomer aan de slag bij tweededivisionist Rijnsburgse Boys.

De Amsterdammer heeft naar verluidt voor twee jaar getekend.

De Rijnsburgers moesten op zoek naar een vervanger voor de huidige trainer Wilfred van Leeuwen, die zijn werkzaamheden bij de club niet meer kon combineren met zijn strandpaviljoen in Scheveningen. Zodoende besloot de Sassenheimse oefenmeester om zijn contract, dat na dit seizoen nog één jaar doorloopt, op te zeggen.

,,Ik ga er verder nog niet op reageren, dat heeft nog helemaal geen zin’’, zei Wisman zelf over zijn overstap. ,,Eerst moet Rijnsburgse Boys zelf naar buiten komen.’’

Wisman werkte in het verleden al eens voor de club uit Rijnsburg. Tussen 1997 en 2000 maakte hij de dienst uit op sportpark Middelmors, waarna hij achtereenvolgens de scepter zwaaide over FC Volendam, FC Den Bosch, het nationale team van Armenië, FC Pyunik, Fortuna Sittard, Almere City FC en het Thaise Chiangrai United. In 2013 kwam de ervaren trainer in dienst van de Sassenheimse club.

Het is overigens nog niet bekend wie zijn opvolger wordt bij Ter Leede, dat nu tweede staat in de hoofdklasse.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.