Koudekerk zakt verder af

Hennie Kanbier
Zaterdag vierde klasse

FC Oegstgeest bleef tweede dankzij een 3-2 zege op hekkensluiter Football Factory.

De Leidse ploeg bood goed tegenstand, maar de formatie van Huig Jan Heeringa kon de voorsprong van vier punten op de nummer drie, Alphense Boys, wel behouden. Danny Wenink, Adil Harfaoui en Mario Gianfiglio lieten de Leidenaars aftrappen. Dion Darnoud en Hendrik Koopman zetten hun handtekening onder de 1-1 en 3-2.

Alphense Boys was thuis te sterk voor Hazerswoudse Boys (4-2). Jesse Boateng voegde twee doelpunten aan zijn totaal toe en ook Sahr Kabuta en Sontjie Roosberg waren trefzeker. Voor de bezoekers vonden Leo de Ruiter en Ivo Vogelaar het net.

Koudekerk ging voor de derde keer op rij onderuit (0-3) en bivakkeert inmiddels in de grauwe middenmoot. Kickers ’69 demarreerde na rust via Thijs van der Hoorn, Pascal Broers en Jeroen Straathof. Koudekerker Ruben van den Berg incasseerde een rode kaart.

Roodenburg zag een positieve reeks doorbroken worden. Op bezoek bij Zevenhoven werd met 2-0 verloren. LSVV ’70 klopte SJC, dat in de laatste vier duels ongeslagen was gebleven (1-3). Namens de gasten troffen Paulus Egberts, Leo Casteel en Jiddo Doornebal het net. De Noordwijkers hadden bij 0-2 iets terug gedaan via Dandy Steenvoorden. Freek Jansen sprak van een betrekkelijk eenvoudige zege, terwijl collega Ronald Vermond een gelijkspel meer op zijn plaats had gevonden.

Het duel tussen Meerburg en Woubrugge werd gestaakt vanwege de storm. Het duel van koploper Aarlanderveen werd afgelast en daardoor bedraagt de achterstand van FC Oegstgeest nog tien punten.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.