TAVV nadert Docos in de onderste regionen

Hennie Kanbier
Zaterdag tweede klasse

Valken ’68 kwam op eigen veld niet verder dan een gelijkspel tegen SC Monster (1-1). ,,We houden een gaatje naar de nummers twaalf en dertien, maar we zijn helaas niet dichterbij de subtop gekomen”, zo rekende Arie van Duijn uit na het zesde gelijkspel van het seizoen.

De thuisploeg, noodgedwongen uitgeweken naar het kunstgras, kwam in de eerste helft goed weg. SC Monster miste een strafschop na een overtreding van Arjan Haasnoot, die later in het duel een rode kaart moest incasseren. Namens de Valkenburgers had Sven Boonstoppel de grootste kansen gehad.

Na de onderbreking kwam eerst de 0-1 op het scorebord. De ingevallen Niels Hogewoning zorgde ervoor dat de geelhemden zich voor het moment geen zorgen hoeven te maken voor wat betreft lijfsbehoud.

De situatie bij Docos is beduidend minder rooskleurig. De Leidse ploeg kreeg met 5-2 op de broek bij VELO en staat daardoor steviger op de voorlaatste plaats. Enige tijd zag het er naar uit dat de Leidse ploeg op weg was naar drie punten. Danny Disseveld en Mitchel Klein scoorden, overigens net als vorige week, voor de ploeg van Ron de Roode. De ploeg uit Wateringen kwam echter snel op 1-2 en kort na de rust was de voorsprong teniet gedaan. Daarna konden de Leidenaars geen weerstand meer bieden. Van de laatste acht wedstrijden gingen er zeven verloren en ondertussen moeten De Roode en de zijnen zelfs waken om niet naar de laatste plaats af te dalen.

Die stek wordt nu nog ingenomen door TAVV, maar de Ter Aarders zijn wel genaderd tot op vier punten. ,,Dat hadden er twee kunnen zijn, want vlak voor tijd hadden we nog een 1-2 voorsprong op bezoek bij HVC ’10”, zo stelde trainer Frenk van der Kleij gematigd tevreden. ,,Een punt pakken in Hoek van Holland is op zich niet slecht, maar we waren dicht bij de eerste uitzege en daarmee hadden we de druk op Docos en SC Monster nog verder verhoogd. Temeer omdat we volgende week op bezoek gaan in Leiden bij deze concurrent.”

De gasten namen via Kevin van Wijk een voorsprong, maar via een omstreden doelpunt werd het 1-1. Marijn van der Leeden droeg vervolgens zorg voor een nieuwe voorsprong. In de tweede helft nam de druk toe voor de hekkensluiter en bleef de counter uit omdat TAVV te slordig speelde volgens de Katwijkse oefenmeester. Tegen sluitingstijd werd het alsnog gelijk en door dit resultaat wachten de blauw-witten nog steeds op de eerste driepunter op vreemde bodem.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.