Update: 44ste Leidsch Dagblad Singelloop verwacht rond de 5500 deelnemers

Het parcours van de 44ste Leidsch Dagblad Singelloop meet 6961 meter (ideale lijn). Het is hetzelfde parcours als vorig jaar. De hardlopers gaan vanaf de Langegracht linksaf via de Hulpwerfbrug naar de Herensingel, Zijlsingel, Zoeterwoudsesingel, Witte Singel, rechtsaf het Noordeinde op, linksaf de Weddesteeg in, over de Rembrandtbrug, langs Molen de Put, via de Morspoort, over de Morssingel, Rijnsburgersingel en Maresingel, rechtsaf over de Hulpwerfbrug en weer over de Langegracht naar de finish.© Kaart HMC

Leiden

Net als vorig jaar begint en eindigt de Leidsch Dagblad Singelloop vrijdagavond 5 april op de Langegracht ter hoogte van de Zandstraat. Het is de vraag of dat (voorlopig) de laatste keer is. Er zijn plannen om de Langegracht op te knappen en daarmee is het mogelijk dat in april 2020 uitgeweken moet worden.

Vanwege de Singelloop gaat een klein deel van de stad op 5 april van 18.00 uur tot 21.30 uur op slot voor het verkeer. De Langegracht is tussen de supermarkt Dirk - die wel bereikbaar blijft vanaf de kant van Molen De Valk - en de Klokpoort afgesloten. Parkeren op dat deel van de Langegracht is verboden van 15u tot 22.00 uur.

Iets voor de start om 19.30 uur worden alle wegen naar het parcours afgesloten. Dat geeft verkeershinder. In verband met de veiligheid van de lopers is niet mogelijk het parcours over te steken.

De Singelloop rent met de klok mee. Derhalve is de binnenstad vanaf de oostzijde als eerste te benaderen.

Ongeveer 1 uur na de start zal het parcours achter de bezemwagen en de wagen van de organisatie vrijgegeven worden.

Tijdens de Singelloop moet het verkeer rekening houden met plaatselijke afsluitingen die een kwartier kunnen duren. Bewoners in en bezoekers van de binnenstad wordt geadviseerd de omleidingsroutes te benutten en de adviezen van de parcoursbeveiligers en verkeersregelaars te respecteren.

Bezoekers van de Stadsgehoorzaal (zanger Stef Bos) en de stadsschouwburg (cabaretier Micha Wertheim) zijn op de hoogte gesteld, dat zij na 19.30 uur tot aan het begin van de voorstelling niet meer de stad in kunnen. Ook het Stadssparkeerplan aan de Haagweg biedt geen soelaas.

Prins Pieter Christiaan

Starter prins Pieter Christiaan van Oranje stuurt om 19.30 uur naar schatting 5500 hardlopers van de Langegracht via de Hulpwerfbrug met de klok mee de zeven Leidse singels op. Het parcours van de 44ste Leidsch Dagblad Singelloop meet 6961 meter (ideale lijn). Het is hetzelfde parcours als vorig jaar. De hardlopers gaan vanaf de Langegracht linksaf via de Hulpwerfbrug naar de Herensingel, Zijlsingel, Zoeterwoudsesingel, Witte Singel, rechtsaf het Noordeinde op, linksaf de Weddesteeg in, over de Rembrandtbrug, langs Molen de Put, via de Morspoort, over de Morssingel, Rijnsburgersingel en Maresingel, rechtsaf over de Hulpwerfbrug en weer over de Langegracht naar de finish.

Aan de finish aan de Langegracht ligt voor alle deelnemers een medaille en een goodiebag klaar.

Wie wil meedoen, kan in de voorverkoop een startnummer aanschaffen voor 4 euro bij SportCity, Wout Bergers, De Zwarte Wolf, De Hardloopwinkel, RunnersWorld, De Wolky Shop en Bruna Stevenshof.

Op de dag van de Singelloop fungeert ook het politiebureau aan de Langegracht van 10.00 tot 16.00 uur als voorverkoopadres. Daarna zijn startnummers nog te koop op het start- en finishterrein, maar dan voor 5 euro. Parkeren van auto's en fietsen is mogelijk bij supermarkt Dirk of in de parkeergarage Lammermarkt.

Op leidschdagblad.nl/singelloop staat in de aanloop naar 5 april steeds het laatste nieuws.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.