Gevangene uit Oude Wetering die zichzelf in cel ernstig verwondde en nu een schadevergoeding wil, krijgt camerabeelden niet

Oude Wetering

Een man uit Oude Wetering die via een kort geding beelden had opgeëist van de nacht dat hij zich in een politiecel ernstig verwondde, krijgt die niet. De voorzieningenrechter in Den Haag besliste woensdag dat de man niet ontvankelijk is, omdat hij een andere procedure bij de bestuursrechter had moeten beginnen.

De man zat in Deventer in een cel en beukte daar uiteindelijk negen keer zo hard met zijn hoofd tegen de muur of celdeur, dat hij hersenletsel opliep en blijvend gehandicapt raakte. Hij wilde de beelden gebruiken in zijn hogerberoepszaak. Hij wil aantonen dat de politie eerder had moeten ingrijpen en wil een schadevergoeding.

De politie schakelde die nacht een psychiatrisch verpleegkundige, een psychiater en uiteindelijk een ambulance in. De rechtbank in Zwolle oordeelde eerder dat de politie niet onrechtmatig heeft gehandeld en niet anders had kunnen of moeten ingrijpen.

De man zat die nacht in de cel na een melding over huiselijk geweld.

Meer nieuws uit Leiden

Video uitgelicht

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.