ZVL-1886 onderuit in Borculo

Filip Coric won met AZC twee duels afgelopen weekeinde.© Foto Hielco Kuipers

Wim Siera
Waterpolo

De mannen van ZVL-1886 liepen zaterdag in de strijd om de beste nacompetitieplaatsen averij op. De Leidse eredivisionist verloor in het oosten van het land met 12-11 van BZC.

ZVL-1886 was met zeven overwinningen op rij aan een goede serie bezig, maar de lager geklasseerde opponent liet zich net als eerder dit seizoen niet naar de slachtbank leiden. Beide ploegen bleven zaterdag in Borculo tot het laatst toe in balans. Twee seconden voor tijd schoot de beste speler van de thuisploeg, Filip Klajevic, de winnende treffer binnen.

ZVL staat met 34 punten uit 19 wedstrijden op de vijfde plaats. Roeland Spijker was met vijf doelpunten topscorer aan Leidse zijde.

AZC revancheerde zich van de nederlaag vorige week tegen ZVL-1886. De ploeg won zaterdag met 13-8 van ZV De Zaan. Een dag later deed de eredivisionist uit Alphen aan den Rijn het nog eens dunnetjes over door de nummer een van de ranglijst UZSC met 10-3 te kloppen.

Door de dubbele nam AZC de koppositie over. De Alphenaren hebben uit 19 wedstrijden 49 punten verzameld. De oud-landskampioen uit Utrecht volgt met een punt achterstand. Coach Ron van der Wild keek terug op twee geslaagde ontmoetingen. ,,Vooral tegen UZSC kwamen we goed voor de dag. Het goede midvoorspel was van doorslaggevende betekenis.’’ Jacopo Mandolini kwam tot zes treffers.

Katwijk kan de degradatie naar de tweede klasse nog steeds ontlopen. De eersteklasser speelde in Katwijk met 13-13 gelijk tegen AquaNovio en heeft met nog twee wedstrijden voor de boeg vijf punten achterstand op concurrent VZC. Trainer Bas Willemsen houdt hoop. ,,Het wordt een hels karwei maar we treffen wel mindere tegenstanders.’’

Katwijk had zaterdag met enig geluk de volle winst kunnen grijpen, maar incasseerde vlak voor het laatste fluitsignaal de gelijkmaker. Voor Katwijk scoorden Wim van Beelen (4), Armand van Beelen (3), Maikel Schaap (2), Tijs den Hollander (2), Rick van de Putte en Kevin van der Gugten.

Sassenheim is nog steeds in goeden doen. De derdeklasser won zaterdag de uitwedstrijd tegen het lastige Wave met 5-7. De ploeg van trainer Geert Lambers staat als derde genoteerd. Streekgenoot Alkemade verloor met 10-9 van West Friesland.

Het eerste vrouwenteam van ZVL-1886 haalde de tweede overwinning van het seizoen op. De ploeg van Jacob Spijker won zaterdag met 8-6 van de nummer zeven van de ranglijst ZPB Barendrecht. In de derde periode nam de thuisploeg afstand (7-5).

ZVL-1886 staat met 6 punten uit 9 wedstrijden als zesde genoteerd. Marianne de Groot scoorde vijfmaal.

De vrouwen van Katwijk wonnen met 8-3 van de Kempvis.

De vrouwen van Sassenheim spelen volgend seizoen in de bondscompetitie. De ploeg van Jelle van der Berg bleef dit seizoen in het district ongeslagen en werd kampioen

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.