Vijf keer goud IHCL tijdens Europa Cup

Tessa de Wekker
Shorttrack

De shorttrackers van IHCL hebben tijdens de Europa Cupfinale in Rostock acht medailles veroverd. Vijf daarvan waren goud. Koen Slootweg won de 500 en 1500 meter en het eindklassement.

Daarmee heeft de Wassenaarder zijn seizoen succesvol afgesloten. Na anderhalf jaar blessureleed stond Slootweg deze winter weer voor het eerst op het ijs. Dat ging met horten en stoten. Het NK eindigde in een teleurstelling, waarna Slootweg alles op de Europese Star Class wedstrijden zette. Met succes, want in de finale in Rostock, liet hij zien waarom hij voor zijn blessure door bondscoach Jeroen Otter was geselecteerd voor enkele wereldbekerwedstrijden.

Bij de vrouwen eindigde Emma van Zuijlen op de zesde plaats in het eindklassement. Op de 1500 meter werd ze derde.

Zoë Deltrap pakte bij de junioren C de overwinning op de 1500 meter. Overall werd ze vierde. De Leiderdorpse Angel Daleman won zilver in de eindrangschikking. Op de 1000 meter pakte ze goud.

In Leiden streden op hetzelfde moment 166 pupillen uit heel Nederland om de Arie Ravensbergen Bokaal. Voor de 29ste keer werd deze wedstrijd gereden. Inmiddels is de Arie Ravensbergen Bokaal het grootste pupillentoernooien van Nederland. Grote shorttrackers als Suzanne Schulting en Sjinkie Knegt reden in het verleden ook in de Menkenhal. Trias uit Leeuwarden won dit jaar de teambokaal.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.