Stompwijk ’92 en ROAC in evenwicht

Roy van der Meij
Zondag tweede klasse

Stompwijk ’92 en ROAC hielden elkaar op een 3-3 gelijkspel in een wedstrijd waarin van alles in zat. Volgende week mogen beide ploegen het nogmaals tegen elkaar opnemen in een inhaalwedstrijd. De Stompwijkers kunnen zich bij winst kampioen van de tweede periode noemen.

Hein Leliveld, trainer van ROAC, was na afloop de meest ontevreden coach. „Zij maakten in de 90ste minuut de gelijkmaker. Dat zorgt voor een naar gevoel.’’ Erik van Manen vond een puntendeling wel terecht. Hij kijkt uit naar volgende week. „We hebben kunnen zien hoe ze spelen, dus laten we over zeven dagen maar de volle buit pakken.’’ Sam van der Geest, Freek Heemskerk en Thijs van Seggelen scoorden namens ROAC. Voor de thuisploeg waren Nick Ammerlaan, Enrico Geus en Donny van Marwijk trefzeker.

Foreholte ging in de thuiswedstrijd tegen RVC ’33 met 0-2 onderuit. De plaaggeest van de tweede periode voor de Voorhouters wist zodoende voor de tweede keer te winnen van de ploeg van Frank Bloemheuvel. Eerder werd het namelijk 4-0 voor de Reeuwijkers.

Foreholte had vooral in de tweede helft de overhand, maar kon dat niet uitdrukken in een doelpunt. „We beloonden onszelf niet. We blijven natuurlijk altijd kwetsbaar voor een counter en dat gebeurde helaas ook twee keer’’, was de oefenmeester teleurgesteld.

Altior behaalde een knap gelijkspel op bezoek bij de nog altijd ongeslagen koploper TAC’90. De ploeg uit Langeraar wist de thuisploeg op 2-2 te houden. Wegens de afwezigheid van vier basisspelers en het sterke team uit Den Haag koos trainer Manfred van den Bosch ervoor om in een 5-3-2 systeem te beginnen. Wat uiteindelijk een verdiend gelijkspel opleverde, vond Van den Bosch. „We hebben met veel inzet het gelijkspel uit het vuur gesleept.’’ Thijs Noordsij en Ed van der Weijden scoorden namens Altior.

In een gelijkopgaande wedstrijd verloor DOSR de thuiswedstrijd tegen HVV op details. De bezoekers uit Den Haag beslisten het duel uit een vrije trap: 0-1. De ploeg uit Roelofarendsveen kreeg genoeg kansen, maar er kwam een einde aan de reeks van vier gewonnen wedstrijden van het elftal van Marcel Vondeling. „Het voetballende gedeelte van achteruit kan nog een stuk beter bij ons. Maar ik vond ons vandaag weer goed spelen.’’

Teylingen won de uitwedstrijd tegen GDA met 1-3. Jaap Zwetsloot was met twee treffers weer eens de grote man aan de kant van de Sassenheimers. Wesley Ritzen scoorde eenmaal. Van Wonderen was content met de overwinning. „Dit is heel belangrijk, want nu houden we het gat met de nacompetitieplekken op acht punten.’’

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.