’Sporting Leiden wil graag, maar hoeft niets’

Hennie Kanbier
Zaterdag derde klasse

Koploper Van Nispen mocht de volgende driepunter bijschrijven en kan in de komende maand al kampioen worden.

De Zilkers openden al vroeg in de wedstrijd de score tegen Nieuwkoop via Jon-Joost Cornelissens. Na twintig minuten vond Wouter Kok het net en Bob Annegarn bracht de koploper nog meer zekerheid voor de pauze.

Daarna kwam de thuisploeg knap terug tot 2-3, maar de geelroden hielden stand en verdedigen in de laatste zes speelronden een voorsprong van tien punten.

Sporting Leiden klom naar de derde plaats middels een 3-1 overwinning op Blauw Zwart. Beide ploegen traden gehavend aan, maar Cees van Tongeren was van mening dat zijn noodgrepen goed uitpakten. ,,Of het een verdiende zege was kan ik niet zeggen, maar ik ben er niet minder blij mee. We willen graag met Sporting, maar er hoeft niets.”

Zakaria Bardaa opende de score voor de thuisploeg. Twintig minuten voor tijd egaliseerde Adrian Koziel, maar daarna was het de beurt aan Peter Hamelink en Melvin Dieke om de Leidse zege veilig te stellen.

VVSB verliet de derde plaats juist na een ontluisterende 0-4 thuisnederlaag tegen laagvlieger Zwammerdam. VVSB-trainer Rob Jonkman: ,,Een complete offday. Op vijftig procent van onze kracht winnen wij geen wedstrijden. Na een sterke reeks moest dit kennelijk een keer gebeuren. Hopelijk komen we er sterker uit.”

Alphia verprutste in de eerste helft de ene na de andere kans, maar na de rust werd NSV ’46 alsnog getrakteerd op een grote nederlaag (6-0). Vincent Hoogervorst was de grote man met vier opeenvolgende doelpunten. Remco Zuidervliet en Pascal Hellingerwerf verhoogden de feestvreugde voor de ploeg van Angelo Leverock.

Lugdunum en DSVP bakten er weinig van volgens Roberto Escudero, maar de trainer van de Kikkers was toch vooral in zijn nopjes met de 0-1 zege. In de slotminuut zorgde Cem Isitir voor de niet meer verwachte zege. Aan Leidse kant viel Jeffrey Loozen op met het stoppen van een strafschop.

In de derde klasse B (West I) kan Kagia al in het eerste weekeinde van april kampioen worden. Lukt dat niet, dan kan het haast niet anders dan dat het feest een week later losbarst bij een thuiswedstrijd van de Kagianen in Lisserbroek.

Tegen HYS liep het andermaal op rolletjes, 3-0. Jesper Imanse liet de degradatiekandidaat uit Haarlem als eerste aftrappen. Na de onderbreking voegde veelvuldig doelpuntenmaker Tijs van der Schinkel weer eens twee treffers toe aan zijn indrukwekkende totaal. Hij heeft inmiddels 23 doelpunten achter zijn naam staan.

In de slotfase kregen de bezoekers nog een rode kaart. Voor de brigade van trainer René Ras staat de teller ondertussen op 52 punten. Zijn ploeg scoorde al drieënzestig keer.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.