Voorschoten ’97 komt te laat op gang tegen RKDES

Koen Pronk
Zondag derde klasse

Voorschoten ’97 kon geen punt afsnoepen van RKDES. Het werd 2-4. ,,Ze hebben verdiend gewonnen’’, zei Voorschoten-trainer Huib van Oostrom Soede. ,,RKDES is een frisse ploeg met veel lopende mensen waar we geen grip op hadden.’’

In de eerste helft ontbrak het bij de Voorschotenaren aan duelkracht. ,,We hadden niet de wil om te bikkelen’’, zei Van Oostrom Soede. Mede daardoor incasseerde Voorschoten twee doelpunten. Mike Nikic zag een van richting veranderd schot nog wel in het doel vliegen om de ruststand op 1-2 te bepalen.

In de tweede helft kwam de ploeg van Van Oostrom Soede snel op een 1-3 achterstand, en het antwoord van Luuk Oerlemans kwam toen te laat. ,,Pas in de laatste 25 minuten kwam het gif in ons spel. Het is jammer dat we dat niet vanaf het begin konden opbrengen’’, aldus de oefenmeester.

Sporting Leiden won met 2-1 van Slikkerveer. De ploeg van trainer Kevin Wassenaar trok dankzij doelpunten van Trogilio Pinas en Mike Filippo aan het langste eind en boekte de tweede zege op rij. Sporting staat nu tweede in de derde klasse ’hoog’, achter RKDES.

In de derde klasse ’laag’ kon AVV Alphen geen vuist maken op bezoek in Haastrecht (2-0). De Alphenaren staan nu vierde.

Ook MMO scoorde niet en verloor met 0-2 van RCD.

In de uitwedstrijd bij VCS maakte Bilal el Kourami het enige doelpunt namens Warmunda. Het duel eindigde in 1-1.

Twee doelpunten van Arne van Klink bezorgden WVC een 2-1 overwinning op Stolwijk.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.