Fiks staat op één punt van titel

Michel van Gent
Korfbal

TOP/SolarCompleet eindigde door de 35-26 zege op Blauw Wit als eerste in de Korfbal League. De landskampioen speelt in de play-offs tegen Fortuna, vorig seizoen opponent in de zaalfinale.

De Sassenheimers waren in de eerste helft onnavolgbaar met hun diagonale aanvallen en stonden bij rust al 18-6 voor. Mick Snel (13), Nick Pikaar (10) en Jet Hendriks (5) maakten meer goals dan al hun tegenstanders bij elkaar. Frank Mostard viel uit met een kuitblessure. ,,Dit is natuurlijk heel goed voor het zelfvertrouwen, maar de play-offs zijn wedstrijden die op zichzelf staan”, oordeelde coach Jan Niebeek.

Overgangsklasser Fiks behaalde een eenvoudige 19-32 overwinning op Futura. Het was veelzeggend voor het krachtsverschil dat bijna alle invallers Tessa Kortman, Jolie Muntz, Youp Coli, Tim van Polen, Kevin Vreeken en Miquel van Welzen scoorden tegen de puntloze thuisploeg. De formatie van Rick Nell heeft zaterdag thuis tegen Achilles genoeg aan een gelijkspel om het kampioenschap te behalen.

Pernix had geen enkele moeite met hekkensluiter Die Haghe en won met liefst 12-30. De Leidenaars willen met het oog op de titelkansen op het veld niet verslappen. Anoek Braam, Jet van Osnabrugge en Cas Lepelaar scoorden allen vijf keer.

Eersteklasser Velocitas bezorgde Telstar de dertiende nederlaag met 17-23. Sanne Glasbeek, Ivar van Driel, Nick van der Zee (2), Mitchel de Boer en Max Verschoor maakten tussen 7-12 (rust) en 12-20 een einde aan de laatste spanning.

Tweedeklasser KZ Danaïden verloor de laatste zaalwedstrijd tegen OZC met 18-16. Lisa de Witt en Jasper van Kouwen scoorden elk vier keer en Denise Melman en Mike de Wit vielen geblesseerd uit. De Leidenaars worden volgend seizoen getraind door Niels Bouman, nu nog coach van het tweede achttal.

,,Wij speelden wel aardig, maar zij hadden één heer die veel scoorde”, verklaarde coch Edwin Heesterman van Madjoe het 21-11 verlies tegen Nexus. Vooral de vrouwen waren op dreef met scores van Rosaline Hoek, Annemarie Zwaan, Remi van der Zwan (2) en Sophie Hermans.

Vierdeklasser Fluks stond tussen 10-9 en 12-11 voor op DOC, maar verloor in de slotminuut door een strafworp: 13-14. Maurits van der Vos (4), Willemieke van Duin en Milou Passchier (3) waren het best op schot.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.