Roodakkers gelooft in titel voor UVS

Hennie Kanbier
Zaterdag tweede klasse

UVS klom door een 3-1 overwinning op VELO naar de tweede plaats achter Voorschoten’97.

,,Er zit nog meer in naar mijn idee’’, aldus UVS-trainer Steef Roodakkers. ,,We spelen het beste voetbal en we moeten in staat zijn om er nog een sterke eindsprint uit te persen. De sfeer in de groep is fantastisch.”

Het geduld van de oefenmeester werd wel danig op de proef gesteld. De Leidenaars waren beduidend beter dan de ploeg uit Wateringen, maar lange tijd stond het 0-1 na een benutte strafschop.

In de slotfase, zo meende Roodakkers, werd de tegenstander alsnog kapot gespeeld. Bart van der Weijden faalde niet vanaf elf meter en daarna scoorde de ingevallen Berend Verdoes op fraaie wijze de 2-1. Het slotakkoord was voor Thom de Vries.

Ook Valken ’68 mocht drie punten bijschrijven. De formatie van Arie van Duijn was de baas over Soccer Boys (1-3). De Katwijkse oefenmeester vond dat de zevende seizoenszege terecht was.

,,We hebben prima geanticipeerd op hun speelwijze. Zij spelen fysiek en hanteren veelal de lange bal. In de openingsfase was het nog even zoeken, maar daarna kregen we de controle en die gaven we ook niet meer uit hanen. Tegen het einde moesten we nog wel de 1-2 voorsprong verdedigen, maar daar is mijn ploeg volwassen mee omgegaan. In deze knotsgekke competitie is nog steeds van alles mogelijk en ik vind dat we daar als club en ploeg positief in moeten blijven staan.”

Robbert van Delft en Niels Hogewoning scoorden namens de Valkenburgers voor de pauze. Timo Schaap besliste het duel in Bleiswijk uiteindelijk.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.